Home Nederland Hoofdnieuws Jeffrey Bekema wint het eerste PGdarts Open café de Vrijbuiter

Jeffrey Bekema wint het eerste PGdarts Open café de Vrijbuiter

winnaarpgopenkopie

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het eerste PGdarts Open gehouden in café de Vrijbuiter in Apeldoorn, vernoemd naar de pas opgestarte website voor al uw dartsbenodigdheden van Pieter van Dijk. Met een opkomst van 55 heren en 7 dames mochten wij zeer tevreden zijn, zeker gezien het mooie weer.

Om te beginnen de dames; door de opkomst van 7 dames hebben we besloten om een apart damestoernooi te houden, maar aangezien er 2 dames bij de heren wilden meegooien hielden we er 5 over en die hebben we in een poule laten spelen en daarna een K.O. De finale ging tussen Hanneke Brons en Patricia van Zwaay waarbij Hanneke uiteindelijk met 3-1 won.

Dan de heren; ook daar begonnen we met poules en er zaten zeker niet de minste namen tussen, want o.a. Lakeside kampioen Christian Kist was van de partij. Na de poulefase kregen we een heerlijk koud buffet verzorgd door Tokan Ata namens PGdarts.

Na het eten begonnen we met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde waren het uiteindelijk Fred van Kommeren, die onderweg o.a. Marc van Asselt en Jordy van Vliet versloeg, en Chris Rijkeboer, die onderweg o.a. wist te winnen van Klaas Veneberg en Friedo van Vliet, die de finale gingen spelen. Daarin was het Fred van Kommeren die aan het langste eind trok door de beslissende 7e leg naar zich toe te trekken.

In de winnaarsronde ging de finale tussen Ahmad Ahmaddy, die onderweg o.a. Niels Mauel en Jermaine Wattimena versloeg, en Jeffrey Bekema, die o.a. Iwan Terschegget(die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Christian Kist bij de laatste 16) en Michel van der Horst versloeg. In een zeer spannende partij werd het uiteindelijk 5-4 voor Jeffrey die daarmee het eerste open PGdarts op zijn naam schreef en een envelop met 200 euro mee naar huis mocht nemen.

Deze dag werden er maar liefst 40 180’ers gegooid waarvan Bob Verduyn er met 5 de meeste had. Ook het aantal 100+ finishes was niet mis, dat waren er namelijk 15 waarvan Mark Lieftink met 158 de hoogste had.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en hopen om volgend jaar weer een herhaling te doen van dit mooie toernooi. Wij bedanken ook PGdarts voor de consumptiebon die iedereen kreeg bij inschrijving en natuurlijk het buffet.

Hieronder volgen nog de uitslagen vanaf de kwartfinales.

Verliezersronde:

Eddy van Haaren – Jordy van Vliet 0-3
Marc van Asselt – Fred van Kommeren 0-3
Friedo van Vliet – Rinus van den Hoorn 3-2
Klaas Veneberg – Chris Rijkeboer 2-3

Jordy van Vliet – Fred van Kommeren 1-3
Friedo van Vliet – Chris Rijkeboer 1-3

Fred van Kommeren – Chris Rijkeboer 4-3

Winnaarsronde:

Bob Verduyn – Jermaine Wattimena 3-4
Ahmad Ahmaddy – Niels Mauel 4-0
Ed Brouwer – Michel van der Horst 0-4
Iwan Terschegget – Jeffrey Bekema 0-4

Jermaine Wattimena – Ahmad Ahmaddy 4-5
Michel van der Horst – Jeffrey Bekema 3-5

Ahmad Ahmaddy – Jeffrey Bekema 4-5