Home Nederland Hoofdnieuws Jeffrey de Zwaan wint NDB selectiewildcard voor Zuiderduin Masters

Jeffrey de Zwaan wint NDB selectiewildcard voor Zuiderduin Masters

Jeffrey de Zwaan heeft zich als laatste herenspeler geplaatst voor de Zuiderduin Masters 2013. Na een zeer spannende avond met geweldige wedstrijden bleek de Zwaan, als één van de ongeplaatste spelers van de nationale herenselectie, over de beste vorm te beschikken en ontving zodoende de NDB selectiewildcard voor het enige ‘major’ televisietoernooi in Nederland.

In Sportcafé Eddies te Houten kwamen de NDB selectiespelers Jeffrey de Zwaan, Danny Schellekens, Remon Hurrebrink, Dennis te Kloese, Jonny Nijs en Jeffrey de Graaf in één groep tegenover elkaar te staan over een format van best of 5 legs per wedstrijd. Na drie speelronden werd afscheid genomen van Jeffrey de Graaf, Remon Hurrebrink en Dennis te Kloese als kanshebbers voor de wildcard. Zowel Jeffrey de Zwaan als Jonny Nijs hadden op dat moment al drie wedstrijden gewonnen en konden niet meer ingehaald worden aangezien zij ook de laatste wedstrijd van de avond tegen elkaar zouden spelen. Ook Danny Schellekens speelde tot dat moment erg sterk, hij verloor alleen van de Zwaan.

In de voorlaatste zagen we de Zwaan opnieuw winnen, nu van Hurrebrink. De wedstrijd tussen Nijs en Schellekens was vervolgens bepalend of de laatste vijfde ronde wel gespeeld moest worden, het werd nog even spannend maar Nijs vond in de laatste twee legs de versnelling en versloeg met zeer sterk spel concurrent Schellekens.

Zodoende de absolute ‘finale’ van de avond tussen Jeffrey de Zwaan en Jonny Nijs, beiden op dat moment nog ongeslagen. De Zwaan nam met sterk de spel de 2-1 voorsprong en mocht aanleggen om met zijn eigen leg de wildcard binnen te halen. Dit deed hij vervolgens koelbloedig, met 3-1 winst en vijf winstpartijen plaatste de 17-jarige Jeffrey de Zwaan zich voor de Zuiderduin Masters 2013.

De kaartverkoop voor de Zuiderduin Masters is inmiddels in volle gang. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit de nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, hotelboekingen en het toernooi kunt u hier vinden.

Foto: Evert Zomer