Home Nederland Hoofdnieuws Jelle Klaasen en Aileen de Graaf winnen Open Achthuizen 2010 (inclusief video)

Jelle Klaasen en Aileen de Graaf winnen Open Achthuizen 2010 (inclusief video)

OpenAchthuizen_2010

Op een warme zomerse zaterdagmiddag werd in de het Zuid Hollands Achthuizen het gelijknamige Open Achthuizen georganiseerd. Velen toppers wisten de weg naar de Zuid Hollandse eiland te vinden. Onder de deelnemers oa: Jelle Klaasen, Willy van de Wiel, Joey ten Berge, Rilana Erades, Aileen de Graaf, Mareno Michels en Cor Ernst. Het toernooi werd gestart in een poulefase waar de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de winnaarsronde en de overige gingen naar de verliezersronde.

In de eindfase van het knockout toernooi een verassende naam namelijk Chris Iedema hij versloeg oa Wesley Harms en Dick van Dijk maar moest in de halve finale free Willy van de Wiel nipt voor laten gaan. Aan de andere kant van de sheet wist Jelle Klaasen oa Ronny Huybrechts en Steve West uit te schakelen. De finale werd er uiteindelijk eentje uit het boekje de 180 en 140 scores werden om en om gegooit en uiteindelijk wist Jelle op een stand van 5-5 de beslissende laatste leg te houden en de titel te pakken.

In het damestoernooi ging de finale tussen Rilana Erades en Aileen de Graaf. Aileen maakte 1-0 waarop Rilana 1-1 maakte en ook via twee snelle legs de 1-2 en 1-3 maakte, vervolgens was het Aileen weer die 3-2 maakte en nadat Rilana wat kansjes had gemist voor de wedstrijd maakte Aileen 3-3. In de beslissende leg kwam Aileen als eerste op een dubbel maar miste waarop Rilana mocht aanleggen voor 76 maar nadat de eerste pijl de 20 raakte ging de twee in de 5,  de kans was weg waarop Aileen de leg en de wedstrijd alsnog binnenhaalde.

 

Heren
Kwartfinale
Ronny Huybrechts – Jelle Klaasen 2-4
Steve West – Mareno Michels 4-1
Chris Iedema – Dick van Dijk 4-0
Willy van de Wiel – Corne van Maastrigt 4-1

Halve finale
Jelle Klaasen – Steve West 5-1
Chris Iedema – Willy van de Wiel 4-5

Finale
Jelle Klaasen – Willy van de Wiel 6-5

Dames
Kwartfinale
Ria de Pan – Tamara Brands 2-3
Aileen de Graaf – Linda van Slee 3-0 
Rilana Erades – Astrid Cleijsen 3-0
Saskia van Zoeren – Sheila de Man 2-3

Halve finale
Tamara Brands – Aileen de Graaf 1-3
Rilana Erades – Sheila de Man 3-0

Finale
Aileen de Graaf – Rilana Erades 4-3

 

Hieronder de videobeelden van Open Achthuizen 2010 

Wij van Dartfreakz bedanken de organisatie van Open Achthuizen 2010 voor de prettige samenwerking.