Jelle Klaasen wint eindronde in geweldige finale tegen Jerry Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jelle Klaasen wint eindronde in geweldige finale tegen Jerry Hendriks

Jelle Klaasen wint eindronde in geweldige finale tegen Jerry Hendriks

Na 10 speelweken was het weer tijd voor de eindronde van de No-Score Dinsdagranking. Jerry Hendriks maakte een uitstekende start en boekte overwinningen op Martin Pieters, Christiaan van Overdijk, Oswin Streden, Kim Huybrechts en Ruzdya Hopic waarmee hij zich had geplaatst voor de finale. Ruzdya Hopic wist eerder te winnen van Leo Hendriks, Gino Vos, Ad van Haaren en Gaston Meunier. Voor die tweede plek in de finale werd er weer volop gestreden in de verliezersronde. Jelle Klaasen maakte indruk in zijn partij tegen Ron Schouten door maar liefst 6 stuks aan 180-ers te gooien. Toch wist Ron Schouten nog de nodige tegengas te geven maar met een strakke laatste leg won The Matador de partij met 4-3. Vervolgens boekte hij overwinningen op Jermaine Heijmans, Leo Hendriks en Kim Huybrechts. Het podium was hiermee behaald en voor een finaleplaats streden Ruzdya Hopic en Jelle Klaasen. Met een 4-1 overwinning plaatste The Matador zich voor de finale waardoor deze werd gespeeld tussen Jerry Hendriks en Jelle Klaasen. Het aanwezige publiek ging er eens goed voor zitten en ze werden getuige van wellicht de beste wedstrijd die er ooit is gespeeld op de dinsdagranking. Beide heren stonden ongelooflijk goed te gooien en de eerste finale liep uit naar een 4-4 tussenstand. De laatste leg was aan Jelle Klaasen besteedt en dus werd het publiek getrakteerd op een tweede finale. De tweede finale werd een ongekend vervolg van de eerste finale. De 180-ers werden met speels gemak gegooid en beide heren gooiden een gemiddelde van ruim boven de 100. Jelle Klaasen wist deze keer een kleine voorsprong op te bouwen en wist dit te behouden waarbij hij de tweede finale met 5-3 won. Hierbij moest er een 148-finish aan te passen waarmee hij tevens de hoogste finish van de avond pakte. Maar liefst 12 stuks aan 180-ers werden er uiteindelijk in de finale gegooid waarbij er 8 op naam kwamen te staan van Jelle Klaasen. Dit betekende een record voor de dinsdagranking. Hij zette echter nog een record neer deze avond door een ongekend aantal van maar liefst 25 stuks aan 180-ers te noteren over de hele avond.

Bij de dames verschenen 7 speelsters aan de oche vanwege de afwezigheid van de geplaatste Regina Diependaal. De dame die zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale was Annet van Elten met overwinningen op Betty Lenting, Lynn Taeymans en Tonnie van de Kallen. In de verliezersronde kwam Betty Lenting als sterkste uit de bus door overwinningen op Angela van der Meijden, Graziella Horsmans en Lynn Taeymans. Voor een finaleplaats speelden Tonnie van de Kallen en Betty Lenting tegen elkaar welke met 4-1 werd gewonnen door Van de Kallen. De finale werd dus gespeeld tussen Annet van Elten en Tonnie van de Kallen. Eerder op de avond eindigde de wedstrijd in 4-2 in het voordeel van Annet en ook de finale sloot ze winnend af, dit keer met 5-2.

Zoals al eerder aangegeven zette Jelle Klaasen een record neer met maar liefst 8 stuks aan 180-ers in één partij en maar liefst 25 stuks over de hele avond. In totaal werden er 71 maximale scores gegooid in het herentoernooi. Naast de 25 stuks van The Matador, volgden Jerry Hendriks met 9 stuks en Ron Schouten met 6 stuks op enige afstand. De hoogste finish stond lange tijd op 141 voor Gino Vos die hem vervolgens zelf verbeterde naar 142. Maar in de finale sneuvelde zijn finish alsnog aangezien Jelle Klaasen een 148-finish noteerde.

Volgende week gaat de Dinsdag Zomerranking weer van start waarvan de eindronde zal plaatsvinden op 23 augustus. Aansluitend wordt er op 30 augustus het No-Score Jackpottoernooi gespeeld waarna op 6 september het reguliere seizoen weer van start gaat.

180-ers 100+ finishes
25 Jelle Klaasen
9 Jerry Hendriks
6 Ron Schouten
5 Kim Huybrechts
4 Gilbert van der Meijden      
4 Jermain Heijmans
4 Ruzdya Hopic
4 Leo Hendriks
3 Gino Vos
3 Oswin Streden
3 Christiaan van Overdijk          
1 Ad van Haaren
148 Jelle Klaasen
142 Gino Vos
141 Gino Vos
132 Christiaan van Overdijk
130 Jelle Klaasen
120 Betty Lenting
114 Gilbert van der Meijden
111 Ron Schouten
110 Koen van Engeland
110 Jerry Hendriks
101 Kim Huybrechts
100 Oswin Streden

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws