Home Nederland Hoofdnieuws Jelle Klaasen wint 1e Halsteren Open, Tony West gooit 9-darter

Jelle Klaasen wint 1e Halsteren Open, Tony West gooit 9-darter

Dartfreakz 600x4006

De eerste Halsteren Open werd gehouden op 9 en 10 oktober in de Kannebuis in Halsteren. Op 9 oktober hebben we het koppel toernooi gehouden. Voor het koppeltoernooi waren er 35 inschrijvingen. Het was meer een opwarmer voor het single toernooi dat de volgende dag gehouden werd. Door het aantal deelnemers was er een winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde kwam het koppel Iwan Silvius / Mike Verhaert uit tegen het koppel Ronny Breeman / Lydia Suurland. Deze finale werd gewonnen door Iwan en Mike. In de winnaarsronde kwam het koppel Ruzdija Hopic / Jimmy van Schie uit tegen Wesley Schols / Wilco Vermeulen. Na een spannende finale gingen Wesley en Wilco er met de eerste prijs vandoor.

Dan het single toernooi op 10 oktober. Naar ons eigen zeggen was het zeker een succes voor de eerste keer. We hadden in totaal 74 deelnemers bestaande uit 64 heren en 10 dames. Aangezien we toch 10 dames hadden hebben we aparte dames poules gemaakt. Na heel veel wedstrijden gespeeld te hebben kwamen Wilma Antens en Denise Akkermans tegen elkaar uit in de finale. Denise Akkermans ging er met een 3-1 zege vandoor.

Bij de heren was het zeker ook spannend. Zo is het namelijk erg leuk als op je eerste open toernooi darters als Tony West en Jelle Klaasen binnen komen lopen. Blij verrast waren dan ook veel mensen toen ze de 9-darter van Tony West mochten meemaken. In de verliezersronde kwamen Peter van As en Andrew Helsemans elkaar tegen. Voor Peter van As leek de koek wel op, want Andrew ging er met een 5-0 overwinning vandoor.

In de winnaarsronde kwamen Jelle Klaasen en Tony West tegen elkaar uit. Ze kwamen daar zeker niet zomaar, Jelle heeft eerst nog moeten winnen van Danny Corfurius, John de Kruijf, Jeroen Kromeich en Jan de Viet. Tony heeft daarvoor nog gewonnen van Remco Schilperoord, Kees Slokkers, Benito van der Pas en Elvin Geerlof. In de finale was het “Snelle Jelle” die won van Tony met 3-0 in sets.

Wij als organisatie hebben een geweldig toernooi gehad, wij hopen dan ook zeker dat jullie dat ook zo ervaren hebben. Graag zien wij jullie volgend jaar weer rond deze tijd terug in Halsteren. Bedankt voor jullie deelname.

Tekst: Organisatie Halsteren Open