Jelle Klaasen wint Christian Open en verslaat de wereldkampioen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jelle Klaasen wint Christian Open en verslaat de wereldkampioen

Jelle Klaasen wint Christian Open en verslaat de wereldkampioen

Op de tweede paasdag werd het toernooi 'Christian Open' georganiseerd ter ere aan Christian Kist die op dit moment de huidige titelhouder is van het wereldkampioenschap bij de British Darts Organisation. Met 150 deelnemers op de inschrijflijst waarvan 131 heren, 7 dames en 14 jeugdspelers was de animo voor het toernooi groot. Er was echter slechts plaats voor 140 deelnemers waarmee het toernooi uiteindelijk van start ging in Vroomshoop.

Natuurlijk kon Christian Kist zelf niet ontbreken op dit toernooi maar in tegenstelling tot begin dit jaar wist hij het in dit toernooi niet te schoppen tot de eindstrijd. In de halve finale ging de houder van de huidige Lakeside-titel onderuit tegen de Lakeside-winnaar van 2006, Jelle Klaasen. The Matador mocht het in de finale vervolgens opnemen tegen Jan Dekker. Mr. Coat moest echter zijn meerdere erkennen in Klaasen die de eerste editie van het Christian Open op zijn naam schreef.

Wedstrijdverslag ingestuurd door Dinand Kist:

Op maandag 9 april, 2e paasdag, werd er in sporthal de Stobbe te Vroomshoop de 1ste editie van het Christian Open gehouden. Dit toernooi ter ere van de wereldkampioen Christian Kist werd een groot succes voor de organisatie. Op zaterdag 7 april werd er al begonnen met de vele vrijwilligers van het leggen van de vloerbedekking in de zaal. Op maandag in alle vroegte om 8:00 uur verzamelden men zich voor het helpen van de dartsbanen (Bert Medema verhuur) die in grote getale neer gezet moesten worden. Tegen 11:00 uur stonden de banen 40 in totaal met alle sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt om dit toernooi tot een groot succes te maken. De toernooileiding Dinand Kist en Nelleke Tonnis konden 140 spelers, het maximale aantal, welkom heten. Ook was er een apart jeugdtoernooi en hieraan deden 16 spelers mee. Met dank aan Dick Bontekoe die de wedstrijdleiding in handen had verliep dit ook goed.

De finale die gespeeld werd op het podium was die tussen Justin van Tergouw, huidige nummer 1 bij de aspiranten, en Damian Gerrits. De laatst genoemde wist verrassend de finale te winnen en zodoende de beker en het dartsbord, gesponsord door Madhouse dartshop Vriezenveen, in ontvangst te nemen. De runner-up kreeg een medaille en een set dartspijlen gesponsord door WendelsDarts Vroomshoop. Tijdens dit jeugdtoernooi wist Boyd Hoevenberg 170 uit te gooien. Hiervoor kreeg hij een jas van de wereldkampioen met logo. Wesley Hurrebrink gooide een 180-er.

In het grote toernooi waren er maar liefst 4 personen die de 170-finish wisten uit te gooien. Gerdinand Pfijfers, Salmon Renyaan, Bennie Davenschot en Peter Marissen. Deze moesten de 170 euro die ervoor stond delen met zijn vieren.

Verdere hoge finishes: C Jackson 161/B de Boer 156/ R Hurrebrink 140/ S Renyaan 152/ M Beernink 126/ M Pape/A Amaddy 124/ N de Ruiter 121/ J Stuiver 120/ B Davenschot 118/ M Beernink 112/ L Koers 106/ H Wolters 103/ K Struker/D Kremer 100. Er waren 28x 180 te vermelden, J Dekker 8x / J Klaasen 5x / M Beernink 4x/ B Bakker 2x/ B Gerrits/H de Jong/M Pape/K Veneberg/J Geerding/B Verduin/S Zandbergen/E Brand/B Hartman 1x.

Het toernooi met vele toppers waaronder Jelle Klaasen, Jerry Hendriks, Salmon Renyaan, Henk Westerhof, Wesley Harms, Jan Dekker,Craig Jackson, Alan Norris,Niels de Ruiter en Remon Hurrebrink, begon om klokslag 13.00 met de poulefase. Er waren 35 poules van 4 en de nrs 1+2 gingen naar de winnaarsronde en nrs 3+4 naar de verliezersronde. Het toernooi verliep goed en Dinand en Nelleke konden tegen 20.30 (prijsuitreiking inbegrepen) naar huis. De finales die allen op het podium werden gespeeld werden gecalled door Marco Meijer. Hier volgen de uitslagen vanaf de laatste 32 winnaarsronde ( W.R) en laatste 16 verliezersronde (V.R):

W.R 32:
B v/d Biesebosch - J Stuiver 3-0
B Meier- P Ringenier 3-2
T Koster- S Renyaan 1-3
J Dekker-D v/d Velde 3-0
D Koenen-M Frederiks 3-0
B Bakker-W Harms 0-3
H Westerhof-W Hekman 3-0
A Norris-J Geerding 3-1
K Veneberg-A Pas 0-3
J Willemsen-M Pape 1-3
G Jansen-B Hartman 2-3
A Amaddy-C Kist 0-3
W van Luttikhuizen-D Bakker 3-0
R Hurrebrink-C Jackson 3-2
J Klaasen-B Gerrits 3-1
B de Boer-S v Bergen 3-1

Laatste16:
B v/d Biesebosch-B Meier 1-3
S Renyaan-J Dekker 1-3
D Koenen-W Harms 1-3
H Westerhof-A Norris 3-2
A Pas - M Pape 1-3, B Hartman-C Kist 1-3
W v Luttikhuizen-R Hurrebrink 2-3
J Klaasen-B de Boer 3-1

Kwartfinales:
B Meier-J Dekker 1-4
W Harms-H Westerhof 4-3(Wesley stond 3-0 achter en overleefde een aantal matchpijlen)
M Pape-C Kist 2-4
R Hurrebrink-J Klaasen 3-4

Halve finales:
J Dekker-W Harms 5-3
C Kist- J Klaasen 4-5

Finale:
J Dekker-J Klaasen 3-6

Verliezersronde
Laatste 16:
P Marissen - G Snoeijer 2-0
E Brand- S Zandbergen 0-2
M Meijer-J Oelen 0-2,
K Struker-N de Ruiter 0-2
B Davenschot-F Nijveld 1-2
R Hoevenberg-E Nijveld 2-0
J Kortier-B Verduin 0-2
J Ballast-CJ Krahwinkel 2-0

Kwartfinale:
P Marissen-S Zandbergen 3-0
J Oelen-N de Ruiter 0-3
F Nijveld-R Hoevenberg 1-3
B Verduin-J Ballast 3-0

Halve finales:
P Marissen-N de Ruiter 3-1
R Hoevenberg-B Verduin 3-1

Finale:

P Marissen-R Hoevenberg 4-1

Jeugd W.R halve finales:
J v Tergouw - R de Ruiter 3-0
D Gerrits - W Hurrebrink 3-1

Jeugd Finale winnaarsronde:
D Gerrits-J v Tergouw 4-1

Jeugd Finale verliezersronde:
B Hoevenberg-F Roos 3-0

Wij willen nogmaals iedereen bedanken voor het slagen van de eerste editie van het Christian Open en hopen volgend jaar wederom een mooi toernooi te maken van de 2e editie 2013.

Tekst Dinand Kist
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws