Home Nederland Hoofdnieuws Jelle Klaasen en Annet van Elten blijven zuiderburen voor

Jelle Klaasen en Annet van Elten blijven zuiderburen voor

SDC10420

Met 46 deelnemers ging de tweede No-Score Dinsdagranking van start in ’s-Hertogenbosch. Jelle Klaasen werkte een mooie reeks overwinningen af op Jimmy van Camp, Jerry Hendriks, Koen van Engeland, Toon Greebe en Kim Huybrechts en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jelle Klaasen maakte Kim Huybrechts ook een mooie zegereeks op John de Kruijff, Davy van der Zande, Ray Ruiter, Davy Cardinaal en Steve West. In de verliezersronde werden eveneens wedstrijden van formaat gespeeld waarbij de laatste 12 werden bereikt door Jermain Heijmans, Nick van Schaijk, Jerry Hendriks, Davy Cardinaal, Roy Hamers, Koen van Engeland, Benito van de Pas, Gino Vos, Steve West en Toon Greebe. Jerry Hendriks reikte ver en won van Davy Cardinaal, Nick van Schaijk en Steve West maar moest desondanks met het podium in zicht Toon Greebe voor laten gaan die met 3-2 te sterk was. Voor een finaleplek streden vervolgens Kim Huybrechts en Toon Greebe waarbij de Belgische topspeler aan het langste eind trok en een 3-0 overwinning boekte. De finale werd dus gespeeld tussen Jelle Klaasen en Kim Huybrechts en nadat we eerder al een paar topwedstrijden hebben gezien tussen deze twee heren werd ook dit weer een finale van formaat. Met het grootste gemak weten deze heren de triples te vinden en ook op de dubbels worden weinig cadeautjes gegeven. Het publiek werd onder andere getrakteerd op een 121-finish van Jelle Klaasen die desondanks de eerste finale met 4-2 naar zijn tegenstander zag gaan. Aangezien dit de eerste nederlaag van de avond was aan de zijde van onze landgenoot kwam het aan op de tweede en beslissende finale. Wederom zorgde Jelle Klaasen voor een traktatie door ditmaal een 133-finish te noteren. Maar liefst 8 stuks aan 180-ers werden er in de finale gegooid waarvan ieder er vier voor zijn rekening nam. De tweede finale werd met 4-1 gewonnen door Jelle Klaasen die daarmee de ook de tweede rankingavond op zijn naam schreef.

Bij de dames kenden we een mooi aantal van 10 deelnemers waarbij we Wendy Foesenek weer mochten begroeten na een tijdje van afwezigheid en waarbij we Annemarie Sluimer mochten welkom heten aangezien ze haar debuut maakte. Beide dames troffen elkaar in de eerste wedstrijd van de avond die met 3-0 werd gewonnen door Wendy Foesenek. Beide dames zouden uiteindelijk op een gedeelde vijfde plaats strandden. Annet van Elten was de dame die zich rechtstreeks plaatste voor de finale door overwinningen te boeken op Lynn Taeymans, Melissa Jacobs, Wendy Foesenek en Inge van Genegten. Vanuit de verliezersronde maakte Daphne Brynaert een zeer sterke opmars door te winnen van Lynn Taeymans, Sylvia van de Pas, Wendy Foesenek en Tonnie van de Kallen waarna ze mocht aanleggen tegen Inge van Genegten om te strijden voor een finaleplaats. Daphne Brynaert verraste vriend en vijand door een 3-1 overwinning te boeken op Inge van Genegten en mocht daarom in de finale aantreden tegen Annet van Elten. Daphne Brynaert zette haar sterke spel door en pakte met 4-1 de eerste finale waarna het aankwam op de beslissende tweede finale. Wederom nam de Belgische speelster de benen en kreeg ze kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ze slaagde hier niet in. Ze zag haar tegenstander terugkomen en alsnog de wedstrijd winnend afsluiten met een 4-3 overwinning.

SDC10424In totaal werden er 64 stuks aan 180-ers genoteerd waarbij Jelle Klaasen er met 13 stuks de meeste gooide, gevolgd door Toon Greebe met 10 stuks en Kim Huybrechts met 8 stuks. De hoogste finish was er voor de eigenaar van Westy’s pub, namelijk Steve West. Hij gooide een 160-finish en bleef daarmee Benito van de Pas met een 156-finish en Wouter Vaes met een 146-finish voor.

Aanstaande dinsdag staat de derde No-Score Dinsdagranking op het programma en daarmee zijn we dan alweer op de helft van deze rankingreeks. Zoals voor iedere dinsdagavond geldt is inschrijven mogelijk tot en met 19:15 uur en zullen de eerste wedstrijden aanvangen om 19:30 uur.

180-ers   100+ finishes
13 Jelle Klaasen
10 Toon Greebe
8 Kim Huybrechts
3 Jerry Hendriks
2 Michael van Oosterhout        
2 Rico Dera
2 Gino Vos
2 Roy Hamers
2 Davy van der Zande
2 Gijs de Wilde
2 Benito van de Pas
2 Andries Sterk
2 Nick van Schaijk
1 Junni Ruiter
1 Teun van Iperen
1 Davy Cardinaal
1 Sven Wens
1 Tonnie van de Kallen          
1 Bas van Laarhoven
1 Jimmy van Camp
1 Robert Treffers
1 Oswin Streden
1 Wouter Vaes
1 Wendy Foesenek
1 Jermain Heijmans
160 Steve West
156 Benito van de Pas
146 Wouter Vaes
124 Toon Greebe
121 Toon Greebe
117 Jerry Hendriks
114 Davy Cardinaal
112 Toon Greebe
108 Jimmy van Camp
100 Jimmy van Camp
100 Steve West