Home Nederland Hoofdnieuws Jelle Klaasen wint zeer geslaagde 1e BestFriendz Open in Vrijbuiter

Jelle Klaasen wint zeer geslaagde 1e BestFriendz Open in Vrijbuiter

Best_Friendz_Open

Zondag 23 december stond voor de eerste keer het BestFriendz Open in de Vrijbuiter op het programma en wat werd het een toptoernooi. Met bekende deelnemers zoals oa Jelle Klaasen , Frans Harmsen, Quin Wester, Tokan Ata, Ahmad Ahmady, Michel vd Horst, Jermaine Wattimena, Fons Hardeman, Rutger Gessen, Dennis Armut, Timo vd Brink, Josephus Schenk en vele anderen ben je verzekerd van hele mooie partijen.

En mooie partijen werden het zeker! Vanaf het begin in de poules tot aan de finales was het spectaculair met veel 12, 13 en 14 darters en kon er door de (zeer goede) organisatie (in handen van Monique vd Horst en Collin de Roo) veel  180-ers worden genoteerd. Maar liefst evenveel 180érs als deelnemers 40 stuks.

Het waren uiteindelijk Ahmad Ahmaddy en Jelle Klaasen die zich in dit darts”geweld” knap wisten te plaatsen voor de finale. Ahmad deed dit door oa overwinningen op Bjorn Bakker, Frans Harmsen en Quin Wester. Jelle deed dit door oa te winnen van Herman Bobbink, Michel vd Horst en Jermaine Wattimena.

In de finale die over best of 5 sets ging was het steeds stuivertje wisselen. Dan leek Ahmad de partij naar zich toe te trekken en vervolgens kwam Jelle weer hard terug met een mooie leg. Het was uiteindelijk Jelle die op de beslissende momenten de dubbels wist te vinden en de 1e BestFriendz Open op zijn naam wist te schrijven.

In de verliezersronde ging de finale tussen Berry Ortse en Gerrit vd Weerd. Berry had de finale gehaald door overwinningen op oa Henk v Druten, Jurgen Bronkhorst en William v Luttikhuizen. Gerrit won van oa Fons Hardeman, Robin Koning, Michel Albers en Mitchel Helmink. Het werd een spannende gelijk op gaande strijd. Het was echter Gerrit die aan het langste eind trok en de verliezersronde met 5-3 op zijn naam wist te schrijven.

Als afsluiting werden de de prijzen aan de winnaars door Tokan en eigenaar van BestFriendz (Vedat Ozcan) uitgereikt. Tevens had de hoofdsponsor BestFriendz voor de oa de beste dame (Amanda Maas) en nog anderen leuke gadgets beschikbaar gesteld.

Kortom een zeer geslaagde en gezellige dag met darten van een zeer hoog niveau in café de Vrijbuiter. Op naar het volgende toernooi. Het eerst Open toernooi is op 6 januari nl de Open Sjappie. Uiteraard kunt u ook eerder terecht. Kijk hiervoor op de site www.cafe-vrijbuiter.nl. of voeg ons toe op Facebook Vrijbuiter Apeldoorn.

Het team van cafe de Vrijbuiter wenst iedereen fijne feestdagen.

Hieronder de uitslagen, 180-ers en enkel hoge finishes.

Winnaarronde:
Kwartfinales
Jermaine Wattimena – Josephus Schenk 5-3
Jelle Klaasen – Michel vd Horst 5-3
Ahmad Ahmaddy – Frans Harmsen 5-2
Timo vd Brink – Quin Wester 0-5

Halve finales (sets):
Jermaine Wattimena – Jelle Klaasen 1-2
Ahmad Ahmaddy – Quin Wester 2-1

Finale (sets)
Jelle Klaasen – Ahmad Ahmaddy 3-2

Verliezersronde:
Jurgen Bronkhorst – Berry Ortse 1-4
William van Luttikhuizen – Bonno Gerritsen 4-1
Mahmut Hasturk – Gerrit vd Weerd 0-4
Michel Albers – Mitchel Helmink 0-4

Halve finale:
Berry Ortse – William v Luttikhuizen 4-3
Gerrit de Weerd – Mitchel Helmink 4-0

Finale:
Berry Ortse – Gerrit de Weerd 3-5

180-ers en hoge finishes:
9x Jelle Klaasen
5x Frans Harmsen/Josephus Schenk
4x William v Luttikhuizen
3x Jermaine Wattimena
2x Michel vd Horst /Robin Koning/Marco Smit
1x Mahmut Hasturk/Sander Kluft/Pjotr Hillebrink/Marc Nahar/Achmad Ahmaddy/Pieter v Dijk/Michel Helmink/Berry Ortse

Hoge finishes:
Rutger Gersen 160
Gerrit vd Weerd 156/115
William v Luttikhuizen 118
Tokan Ata 100
.