Home Nederland Hoofdnieuws Jelle Klaasen wordt winnaar van 38e OSR finaledag na dubbele winst

Jelle Klaasen wordt winnaar van 38e OSR finaledag na dubbele winst

Afgelopen dinsdag 22 november 2022 j.l. werd de finaleavond van Oranjebar Super Ranking 38 gespeeld. Van de geplaatste top 16 spelers was Damian Mol helaas verhinderd, hierdoor schoven alle plaatsen vanaf deze positie omhoog en kon Danny van Trijp alsnog deelnemen. 

De top 3 in de eindstand van de ranking cyclus werd gevormd door;

1e Oswin Streden

2e Dennis van der Steen

3e Ruud Kuijten

Deze spelers ontvingen hiervoor het hierbij behorende prijzengeld en maakten tevens nog kans op het prijzengeld dat te verdienen was tijdens de finaledag. Op deze finaledag werd het totale prijzengeld vanwege de goede opkomst tijdens de ranking avonden door de organisatie (Peter van den Broek) zelfs verhoogd van €505 naar €840. 

Zoals gewoonlijk werd de finaledag gespeeld in een double knock systeem waarbij alle wedstrijden met uitzondering van de finale werden gespeeld over een format van best of 7 legs. De finale daarentegen werd verhoogd naar een best of 9 legs. 

Aan de winnaars kant van het speelschema bleef Jelle Klaasen ongeslagen en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de finale aan het einde van de avond. Via de herkansing route van het schema bleven Roel Geelen en Jermaine Wattimena nog lang meespelen voor een kans op een finaleplaats. In de wedstrijd voor de 3e/4e plaats tussen Jermaine en Roel, won eerstgenoemde met 4-1. Hierdoor kwamen Jimmy van Schie (Runner Up winnaarskant) en Jermaine Wattimena oog in oog te staan.  De wedstrijd werd duidelijk beslist in het voordeel van de PDC-speler, hij won vrij eenvoudig met 4-0.

In de finale betekende dat een mooi affiche met Jelle ‘The Cobra’ Klaasen tegen Jermaine ‘The Machinegun’ Wattimena. Een waardige afsluiting van deze, door meer dan 100 spelers, goed bezochte ranking. 

De eerste wedstrijd wist Jermaine (die twee keer moest winnen) met 5-2 naar zich toe te trekken waarna er dus een allesbeslissende laatste pot aan te pas kwam. In wederom een partij van hoog niveau ging de winst dit keer naar Jelle, hij won met 5-3.

Einduitslag 38e Finaledag

1e Jelle Klaasen

2e Jermaine Wattimena

3e Jimmy van Schie

4e: Roel Geelen

5e-6e: Dennis van der Steen en Oswin Streden

7e-8e: Rob van der Aa en Davy van der Zande

9e-12e: Danny van Trijp, Ruud Kuijten, Wess van den Brand en Stijn Donkers

13e-16e: Lincy Gloudemans, Kestutis Bulota, Peter van den Broek en Thomas Thijs

Zoals eerder gezegd werd er 50x een maximale score van 180 genoteerd en tien 100+ finishes. De Mysterie Box bleef opnieuw gesloten daar de winnende 142 niet werd uitgegooid.

Hoge Finishes (100+)

103 door Dennis van der Steen 

104 door Wess van den Brand

107 door Danny van Trijp

108 door Jermaine Wattimena 

116 door Ruud Kuijten 

117 door Jermaine Wattimena 

120 door Jermaine Wattimena 

126 door Jermaine Wattimena 

127 door Jelle Klaasen 

150 door Jermaine Wattimena

Maximale scores

1x door Rob van der Aa, Lincy Gloudemans, Peter van den Broek en
Kestutis Bulota

2x door Davy van der Zande 

3x door Roel Geelen, Danny van Trijp, Ruud Kuijten en Jimmy van Schie

4x door Oswin Streden 

14x door Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen

De 39e editie van de Oranjebar Super Ranking start op dinsdag 29 november aanstaande. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:00 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.