Home Nederland Hoofdnieuws Jermaine Wattimena pakt de titel tijdens nieuwe reeks OSR 38

Jermaine Wattimena pakt de titel tijdens nieuwe reeks OSR 38

Oranjebar Super Ranking 38 gaat van start met aantal aanpassingen in het reglement en prijzengeld. Jermaine Wattimena pakt eerste dagzege in deze cyclus via winst in finale op Yoeri Duijster. Inhoud van Mysterie Box gaat mee met Kestutis Bulota die ook de troostprijs wint.

Een van de oudste en meest bekende dartevenementen uit de Nederlandse geschiedenis die vanzelfsprekend wordt gespeeld in de Oranjebar Mariahout begon afgelopen dinsdag 30 augustus 2022 aan een tweede leven. De Oranjebar Super Ranking die al sinds 2010 wordt georganiseerd kent vanaf deze datum een nieuwe opzet met een aantal wijzigingen/aanvulling t.o.v. de afgelopen twaalf jaar. Zo is de puntentelling gewijzigd en wordt er meer prijzengeld uitgekeerd naarmate er meer deelnemers aanwezig zijn (bij 30+ en 40+). Kijk voor meer informatie en het reglement op de website van de Oranjebar. 

Met 33 dartliefhebbers werd de eerste kwalificatiedag van de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking deze week gestart in acht groepen voordat de scheiding tussen winnaarsronde en de strijd om de troostprijs bekend was. Het evenement was volledig te volgen via: https://tv.dartconnect.com/eventmenu/oranjebarsuper38e01.

Voor de winnaarsronde waarin om de dagzege en maximale 40 ranking punten wordt gestreden bleven er uit het deelnemersveld alleen mannen over. In de kwartfinale viel het doek voor; Mark Tabak, Patrick van Osch, Kevin Verbakel en Davy van der Zande. De hierop volgende halve finale en finale zagen er als volgt uit;

Halve finales:

     

Jermaine Wattimena

vs.

Dimitri Holowacki

4 – 1

Maikel Verberk

vs.

Yoeri Duijster

0 – 4

Finale:

     

Jermaine Wattimena

vs.

Yoeri Duijster

5 – 0

 

In de strijd om de troostprijs zagen we de vier deelnemende dames terug die het deze avond echter niet konden winnen van de mannen. De twee beste dames vonden we terug in de kwartfinales; Natasja van der Steen, Lincy Gloudemans, Ruud Tijssen en Mitchel Koster. De halve finale en finale in de verliezersronde zagen er vervolgens zo uit;

Halve finales:

     

Kestutis Bulota

vs.

Youri Dirks

2 – 0

Tim Pennings

vs.

Peter van den Broek

2 – 1

Finale:

     

Kestutis Bulota

vs.

Tim Pennings

3 – 0

 

Kestutis Bulota beleefde deze avond een mooie dag want naast twee whitewash overwinningen in de halve finale en finale om de troostprijs wist hij deze avond ook beslag te leggen op de inhoud van de Mysterie Box. Zijn 136 finnish bleek goed voor 250 euro.

Uitslag OSR#38 kwalificatiedag 01; 1. Jermaine Wattimena 2. Yoeri Duijster 3. Dimitri Holowacki en Maikel Verberk

In totaal werden er dertien 100+ finishes en 32 maximale scores van 180 genoteerd. De Mysterie Box bleef wederom gesloten daar de winnende 167 finish niet werd uitgegooid.

Hoge Finishes (100+)

105 door Youri Dirks

107 door Wess van den Brand en Yoeri Duijster

110 door Yoeri Duijster

111 door Maikel Verberk en Jeroen van Peeren

112 door Patrick van Osch

113 door Patrick van Osch

118 door Jermaine Wattimena

136 door Kestutis Bulota

150 door Paul Hendrix

154 door Jermaine Wattimena

156 door Yoeri Duijster

Maximale scores

1x door Tim Pennings, Patrick van Osch, Maikel Verberk, Dennis van der Steen, Kestutis Bulota, Youri Dirks en Ruud Tijssen

2x door Dimitri Holowacki, Wess van den Brand, Wessel Driessen en Kevin Verbakel

3x door Mark Tabak

4x door Jermaine Wattimena en Yoeri Duijster

6x door Davy van der Zande

De eerst volgende kwalificatie dag van de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 06 september 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:15 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.