Home Nederland Hoofdnieuws Jermaine Wattimena pakt dubbele overwinning op Yoeri Duijster in finale OSR

Jermaine Wattimena pakt dubbele overwinning op Yoeri Duijster in finale OSR

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 3 GARY ANDERSON V JERMAINE WATTIMENA JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

De organisatie van de Oranjebar kon afgelopen dinsdag terugzien op een succesvolle finaledag van de inmiddels 29e editie van de Oranjebar Super Ranking. Weliswaar waren de finalespelers voorspelbaar maar de weg die beide spelers moesten afleggen in het dubbel knock-out toernooi verliep niet eenvoudig.

Op de finaledag wordt traditioneel gekozen voor een dubbel knock-out format zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelt. De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Yoeri Duijster, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Jermaine Wattimena, die in een eerdere wedstrijd tegen Yoeri Duijster onderuit ging maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. Daarnaast waren ook Levi Frauenfelder en Wouter Vaes lekker op dreef en bleven tot het laatste moment uitzicht houden op een finaleplaats.

De finale zou over twee wedstrijden gaan want Jermaine Wattimena trok de eerst finalewedstrijd met 5-0 naar zich toe en hield hiermee zijn kans op de toernooiwinst open. Yoeri Duijster dacht hier heel anders over en deed er in de beslissende wedstrijd nog een schepje op maar ook dat was niet genoeg om Jermaine van de eindoverwinning af te houden. Hoewel beide spelers een flink aantal maximale scores en hoge finishes wisten te produceren(Jermaine 7×180 en 101-132 finish / Yoeri 3x180en 140-160 finish) was Jermaine iedere leg net even scherper als Yoeri waardoor hij met 5-0 de eindoverwinning op de 29e finaledag pakte.

Uitslag Finaledag OSR #29;

1. Jermaine Wattimena

2. Yoeri Duijster

3. Levi Frauenfelder en Wouter Vaes

5. Axel Goverde, Jos Rovers, Oswin Streden en Peter van den Broek

De eerste van twaalf kwalificatie dagen van de Oranjebar Super Ranking 30 wordt gespeeld op dinsdag 07 mei 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.