Jermaine Wattimena wint tweede kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jermaine Wattimena wint tweede kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking

Jermaine Wattimena wint tweede kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking

Deze week waren 20 deelnemers afgekomen op de tweede kwalificatiedag van de 35e Oranjebar Super Ranking. Onder het deelnemersveld maar liefst vijf dames die niet bang zijn om tegen (soms hele goede) mannelijke dartspelers te gooien.

Het aantal deelnemers betekende opnieuw een indeling met vijf groepen en een tussentijdse shoot-out om twee spelers te elimineren voor de laatste acht (deze week werden Youri Dirks en Dennis van Steen de slachtoffers) die de kwartfinales gingen spelen. De kwartfinalespelers werden: Patrick van Osch, Gian van Veen, Jermaine Wattimena, Ahmet Tümer, Kyana Frauenfelder, Danny Schellekens, Davy van der Zande en Joey Greijn. Hiervan bleven Jermaine, Danny, Joey en Patrick over voor de halve finales die waarbij Jermaine met 4-1 te sterk was voor Danny en Joey afrekende met Patrick via een 2-4 zege. Deze week dus wel een finale voor Jermaine Wattimena, die de laatste week vaak in de halve finale van een toernooi bleef steken, met als tegenstander Joey Greijn.

In het toernooi om de troostprijs zagen we deze week Stijn Donkers, Roel Geelen, Oswin Streden en Roland Stokmans terug in de halve finale. De wedstrijden hierin kende beide een 3-1 uitslag in het voordeel van de latere finalisten om de troostprijs; Oswin (te sterk voor Roland) en Stijn (effectiever dan Roel). De finale om de troostprijs was er voor Oswin een teveel in tegenstelling tot Stijn die er gewoon een schepje bovenop deed. Het gevolg was een 0-4 “Whitewash” overwinning van Stijn Donkers op de immer tevreden Oswin Streden die afgelopen vrijdag zich nog wel wist te kwalificeren voor de finaledag van de Road to PDC Q-School 2022.

Dan de finale van het hoofdtoernooi om de dagzege tussen Jermaine Wattimena en Joey Greijn. Eindelijk weer een potje met dartgeweld waarbij het publiek de grote winnaar was. De eerste zes legs van de finale wist geen van de spelers hun eigen leg te houden dus dat betekende break na break. Dat er weinig tussen beide mannen in zat qua kwaliteit deze avond bleek vervolgens ook uit de hoogste finish van Jermaine (167) en vervolgens de hoogste finish van Joey (156) en het was uiteindelijk de gelukkigste speler die deze avond zou winnen en dat was dit keer Jermaine Wattimena.

Uitslag OSR#35 kwalificatie dag 02: 1. Jermaine Wattimena 2. Joey Greijn 3. Patrick van Osch en Danny Schellekens. V

De volgende kwalificatie dag voor de 35e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 12 oktober 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws