Home Nederland Hoofdnieuws Joey Greijn wint Finaledag 12 editie ZomerRanking Café Quincy van Davyd Venken

Joey Greijn wint Finaledag 12 editie ZomerRanking Café Quincy van Davyd Venken

Na 10 weken zwoegen en zweten begonnen we aan de finaledag met de beste 24 darters van de ranking.

Bij de nummers 17 t/m 24 nemen we afscheid van Bob Doelman, Manita Schmitz, Nick Hendrix, Patrick de Laat, Maurice Moons, Anita de Laat – van Meijl, Danique Stroek en Dennis Beeren. Het was niet hun dag en daarom eindigden zij allen op een gedeelde 17e plaats.

Een ronde later bij de nummers 13 tm 16 waren het Robin Teeuwen, Roel Geelen, Denice Doorman en Justin Massy die de strijd moesten staken en eindigde op een gedeelde 13e plaats.

Bij de laatste 12 nemen we helaas ook afscheid van Stef Bogers, Colin Philippi en Gert Wevers. Deze eindigde op een gedeelde 9e plaats.

Inmiddels zijn we bij de laatste 8 van het toernooi aangekomen. Jeffrey Mevissen moet hier zijn meerdere erkennen in Jeremy Eikelenberg ( 3-0 )  en Michael Schuman moet zijn meerdere erkennen in JP Hendrix ( 3-2 )

Bij de laatste 6 vliegen ook Jeremy Eikelenberg en Oswin Streden uit de ranking.

Er zijn nu nog 4 darters in de race voor de hoofdprijs. Joey Greijn  staat al in de finale nadat hij in de winnaarsronde de finale won van Davyd Venken  met 5-0 . Bij de laatste 4 nemen JP Hendrix en Lorenzo van Rossum het tegen elkaar op om ook een podiumplaats te bemachtigen. In deze partij trekt JP Hendrix aan het langste eind waardoor  Lorenzo van Rossum als 4e eindigt.

Voor een finale plaats tegen Joey Greijn mogen JP Hendrix en Davyd Venken het tegen elkaar opnemen. 

In deze partij is Davyd Venken de sterkste en win met 5-2 van JP Hendrix.

FINALE
In de finale staan wederom 2 toppers tegenover elkaar. Natuurlijk hebben we het dan over   en Joey Greijn en Davyd Venken.

Ze hebben elkaar al vaker getroffen aan het bord. Zo ook in de finale van de winnaarsronde waarbij Davyd Venken zijn meerdere moest erkennen in Joey Greijn ( 5-0 ). Davyd Venken weet daarna de volgende partij toch te winnen van JP Hendrix ( 5-2 ) en staat zo in de finale tegen Joey Greijn waarbij hij 2x zal moeten winnen van Joey,  om deze editie op zijn naam te kunnen schrijven.

Onder leiding van Danique Stroek word er gebuld en Davyd Venken mag de partij beginnen.

De 1e leg gooien beide heren 180, maar de pijlen gaan toch tegen de darts in en Joey shot in 14 pijlen, 0-1. 

Leg 2 gaat dan met de darts mee en wederom is Joey degen die de dubbel raakt, 0-2. Davyd weet zich in leg 3 terug te knokken en veegt zijn 0 van het bord, 1-2.

Dan hebben we een 17 darter in de 4e leg. Joey zet deze op zijn naam, 1-3. De 5e leg is er dan een van de gemiste kansen. Met zijn 24e pijl gooit Davyd toch uit, stand 2-3.

In de 6e leg beginnen beide heren sterk met scores van 100 en meer. Joey gooit deze uit op tops en loopt uit naar een 2-4 voorsprong. De 7e leg is een leg die op Davyd zijn naam komt, stand 3-4. 

Het kan nog alle kanten op. Dan krijgen we een potje darts op hoog nivo. Joey finished heel mooi met een 13 darter, stand 3-5. 

Dat het nog niet is beslist zien we dan in de 9e leg. De dubbel wil bij beide heren niet vallen. Het geluk is dan aan de zijde van Davyd, 4-5.

In leg 9 mist Joey een matchdart op dubbel 19. Ook Davyd lukt het niet om uit te gooien.

En zo krijgt Joey dan alsnog een kans en gooit meteen uit, en schrijft daarmee de 12e editie van de ZomerRankinfg Cafe Quincy op zijn naam met een 4-6 overwinning.

De hoogste finish van vanavond komt op naam van Jeremy Eikelenberg Hij wist 140 uit te gooien en ontvangt hiervoor €25.

De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van :

100, 120 Lorenzo van Rossum

112 JP Hendrix

120 Joey Greijn

114 Justin Massy 

112 Oswin Streden

108 Gert Wevers

 

Er zijn deze avond 24 maximale scores gegooid. Davyd Venken was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 5 onehundredeneighty!!!!  

Deze werden alle gegooid in de finale,

De overige 180-ers werden gegooid door:

4x Jeffrey Mevissen

4x Joey Greijn

2x Colin Philippi

2x Stef Bogers

1x Roel Geelen

1x Manita Schmitz

1x Denice Doorman

1x Oswin Streden

1x Justin Massy

1x Gert Wevers

1x JP Hendrix

 

In totaal zijn er in de 12e editie van de ZomerRanking 320 keer de maximale score van 180 gegooid waarvan Joey Greijn er 61 op zijn naam mag bijschrijven.

De prijzen zijn weer verdeeld en het seizoen zit er weer op. 

Daarnaast willen we iedereen bedanken die tijdens de toernooien aanwezig is geweest alsook de vrijwillige schrijvers. Dankzij jullie is de ranking jaar na jaar weer een groot succes!

We willen jullie alvast uitnodigen voor de 13e editie die komend jaar zal plaatsvinden. Deze zal plaatsvinden op de vrijdag en de data’s volgen nog.