Home Nederland Hoofdnieuws Ten Berge en Kuijten pakken titels op sterk bezet Bousema Open

Ten Berge en Kuijten pakken titels op sterk bezet Bousema Open

Berge_ten_Joey_cpm2011 (3)

Zaterdag 12 januari was het dan zover, het Bousema Open kon beginnen. Vandaag stond het koppeltoernooi op het programma, dat met 49 koppels een succes genoemd mag worden. Nooit eerder kwamen er zoveel koppels een gooi doen naar deze mooie titel. Om 13:00 uur kon er gestart worden met de poulewedstrijden en om 18:00 uur werd het toernooi afgesloten met een werkelijk prachtige finale. Het waren de heren Meulenkamp en Morelissen die het op moesten nemen tegen het koppel Kamphuis en Schiffmacher. Het waren uiteindelijk Kamphuis en Schiffmacher die aan het langste eind trokken, zei wonnen deze partij met 5-4. In de kwartfinale waren Kamphuis en Schiffmacher te sterk voor het koppel Kist en Gerrits om vervolgens in de halve finale te winnen van het koppel Klijn en Rietveld. Meulenkamp en Morelissen waren op hun beurt in de kwartfinale te sterk voor Roosenbrand en Geerdink om daarna in de halve finale te winnen van Klaasen en Bakker.

Een dag later was het single toernooi voor heren en dames aan de beurt. Hier hadden zich 116 heren en 19 dames aangemeld wat ook weer een record aantal betrof. Er werd begonnen met poules om daarna over te gaan naar de winnaars- en verliezersronde. Er was niet aan te ontkomen dat enkele favorieten voor de titel zich moesten melden in de verliezersronde. Uiteindelijk waren het Anneke Kuijten en Gerrie Steenbreker die de damesfinale wisten te halen, die uiteindelijk door Anneke werd gewonnen. Een gedeelde derde plaats was er hier voor de dames Natascha Bonhof en Melissa Landkroon. Bij de heren waren het Geerdink, West, Morelissen, Meulenkamp, Gokoel, Wattimena, Voornhout en ten Berge die het voor elkaar wisten te krijgen om de kwartfinale te bereiken. Na een aantal prachtige en spannende partijen bleven Gokoel, Wattimena, Voornhout en ten Berge over om de halve finale te spelen. Zou het dan toch gebeuren dat de titelverdediger Kevin Voornhout zijn titel kon prolongeren? Hij wist in ieder geval de eerste halve finale te winnen van Roy Gokoel en zich voor de finale te plaatsen.

De tweede halve finale ging in een bloedstollend gevecht naar Joey ten Berge, die zich bij zijn eerste optreden in Lochem finalist mocht noemen. Het was nu tijd voor de heren finale, en dat werd er een van het allerhoogste niveau. Het was Kevin Voornhout die er in het begin vandoor ging en al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Joey ten Berge was wakker geschud en rechte zijn rug om vervolgens de partij naar zich toe te trekken. Het was dus Joey ten Berge die de wissenbokaal en €750 uit handen van de organisatie in ontvangst mocht nemen. De verliezersronde bij de dames werd gewonnen door Nancy Hertogs die in de finale wist te winnen van Mikkie Steenbreker. Nanke Meester en Elizabeth Wessels werden gedeeld derde. Bij de heren was het Martijn Soomers die William van Luttikhuizen versloeg in de finale van de verliezersronde. De heren Luuk Boeijink en Henk te Winkel waren hier gedeeld derde.

Graag wil de organisatie iedereen bedanken voor hun sportieve inzet en aanwezigheid en rest mij niets anders te zeggen tot de volgende keer.