Home Nederland Hoofdnieuws Jordy Waalboer wint de 2e Schutskamp Zondag Ranking op een rij

Jordy Waalboer wint de 2e Schutskamp Zondag Ranking op een rij

Op een zonnige zondagmiddag op 23 oktober was Sportcafé de Schutskamp toneel van de gelijknamige zondag ranking. 41 Darters en dartsters hadden hun weg gevonden naar de dartlocatie. Omstreeks 12.15 uur startten deze spelers in 5 poules van vijf en 4 poules van vier, zodat elke poule een eigen dartbaan had om op te gooien.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Jordy Waalboer en Patrick Megens. Jordy wist Patrick rap te breken en kon de wedstrijd zo beheerst uitspelen en won met 4-2.
 
De tweede halve finale van de winnaarsronde leek snel gespeeld te zijn; Leo Hendriks brak Kevin Stolzenbach in de vierde leg en leek met 4-1 te gaan winnen. Echter, in de vijfde leg haperde de machine en Kevin knokte zich terug. Echter bij een 3-2 achterstand wist Kevin zijn dubbel niet te raken en pakte Leo de wedstrijd met 4-2.

In de finale van de winnaarsronde wist Jordy Leo direct te breken, Leo brak direct terug en hield het initiatief. Bij een 3-2 voorsprong miste Leo twee pijlen om te breken en Jordy trok de stand weer gelijk. Vervolgens brak Jordy Leo weer en kwam zo 4-3 voor. Hij miste 4 wedstrijdpijlen en Leo maakte 4-4. Leo startte de laatste leg met 180, Jordy gooide in de leg 180 terug en Leo miste een 136-finish om met een 12 darter te winnen. Vervolgens miste hij nog 6 wedstrijdpijlen waarop Jordy de winst binnenhaalde. De finale was van goed niveau geweest, meer legs onder de 16 darts dan erboven, 4×180 en een 100+finish.

In de verliezersronde mochten new gun John van Rixtel en Ronald van Dartel het tegen elkaar opnemen. John had in de halve finale van Rudy van Vught gewonnen ,3-1. Ronald van Dartel wist nipt te winnen van Paul de Silva 3-2.

De finale werd minder spannend. Ronald brak John bijna direct en kwam daarna niet meer in de problemen, 4-1.

Beste dame was Annet van Elten. Zij wist samen met Gaby Plomp van de zes aanwezige dames door te dringen naar de laatste 16 winnaarsronde. De onderlinge beslissingswedstrijd werd gewonnen door Annet van Elten.

Hoogste finish werd door Patrick Megens gegooid met 154. In totaal werden er negen 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Jordy Waalboer met 5 stuks. In totaal werden er negentien 180’ers gegooid.

Om 17:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

Het volgende zondag toernooi is de op zondagmiddag 13 november, deze begint ook gewoon om 12.00 uur.

Voor overige data en bijzonderheden www.dbidc.nl of op Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.