Home Nederland Hoofdnieuws Jos Rovers uit Gemert verrassende winnaar op 8e speeldag OSR

Jos Rovers uit Gemert verrassende winnaar op 8e speeldag OSR

oranjebar

De achtste speeldag ging van start met zeventien deelnemers die onderling de strijd aangingen voor rankingpunten met als doel plaatsing voorde finaledag. Op voorhand waren Davy van der Zande en Oswin Streden de favorieten voor de winst daar de overige zogenaamde grote namen er niet bij waren. Hoe ander zou het deze avond lopen waar de nodige verassingen weer te zien waren.

Allereerst was er de strijd om de plaatsen in de kwartfinale. Het waren deze week Axel Goverde, Paul Hendrix, Dennis Gijsberts, Deniz Mischier, Davy van der Zande, Ruud Tijssen, Jos Rovers en Oswin Streden die zich hiervan verzekerde. Vervolgens was de eerste en grootste verassing van de avond te zien; in de wedstrijd tussen Davy van der Zande en Paul Hendrix verzuimde Davy nagenoeg iedere leg om de dubbel te raken zodat er een 3-3 score op het bord kwam waarna Paul toch achter het net leek te vissen. Davy miste echter opnieuw twee darts op de dubbel waarna Paul 121 wist te finishen via de dubbele Bull. Niet geheel ten onrechte want eerder was Paul al goed voor 4x 180 en het finishen van 110.

In de halve finales kreeg Paul gezelschap van Jos, Oswin en Deniz. Zowel Jos tegen Paul als Oswin tegen Deniz eindigde in een 4-1 overwinning voor respectievelijk Jos en Oswin die hiermee nog steeds op schema lag om weer een dagzege te winnen. Helaas voor hem dacht Jos daar heel anders over. In een spannende finale wist Jos echter de definitieve break te gooien waarna de man uit Gemert met 5-3 de dagwinst naar zich toe trok.

In de verliezersronde bleven Andre Duijster, Dennis Knapen, Kathy Geeraerts en Marc Peeters over voor de halve finale. Denis was hierin Marc met 3-2 te slim af terwijl Kathy met 1-3 van Andre wist te winnen. In de finale kreeg de Belgische dame echter geen kans en was het Dennis Knapen die via een 4-1 overwinning met de troostprijs aan de haal ging.

Al met al weer een mooie dartavond waarmee de OSR alweer op tweederde van de 27e editie is aangeland. Enige minpunt van de avond was dat de Mysterie Box gesloten bleef want het winnende getal van deze week, 104, werd niet gefinished.

Uitslag kwalificatie dag 8; 1. Jos Rovers (Gemert) 2. Oswin Streden 3. Paul Hendrix en Deniz Misschier.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 9 van de Oranjebar Super Ranking 27 wordt gespeeld op dinsdag 21 augustus 2018. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.