Home Nederland Hoofdnieuws Josephus Schenk is de gevierde man op het 13e Bousema Open

Josephus Schenk is de gevierde man op het 13e Bousema Open

Zondag 3 maart stond in het teken van het Bousema Open singeltoernooi. Met 59 deelnemers viel de opkomst een klein beetje tegen, maar was er een geweldige sfeer. Door 52 heren en 7 dames werd gestreden om de felbegeerde wisseltrofee, een hoofdprijs van € 750,- en een prijs voor de beste dame van € 150,-

In de verliezersronde waren Ronald kool en Maik Geerlings die op een gedeelde derde plaats kwamen, Paul Out werd tweede en Roy Fleer werd winnaar van deze ronde.

In de winnaarsronde waren het Denniz Armut, Fabian Roosenbrand (titelverdediger), Bjorn Hartman en Jan Tuitert die een gedeelde vijfde plaats opeisten. In de eerste halve finale won Josephus Schenk van tweevoudig winnaar Derk Telnekes en in de andere halve finale wist Danny Blom zich na een grote achterstand terug te knokken tegen Alexander Pas. De finale zou dus gaan tussen Josephus Schenk (vrijdag al winnaar van het koppeltoernooi) en Danny Blom. Beide heren stonden een puike partij darts te spelen op een zeer hoog niveau. Uiteindelijk was het Josephus die de laatste dubbel gooide en zo voor de tweede keer (2007 en 2019) de titel pakte, Josephus moet deze eer delen met Derk Telnekes (2016 en 2017) en Jelle Klaasen (2009 en 2014). Josephus is wel de eerste speler die in een weekend zowel het koppel en singeltoernooi wint.

Van de 7 dames was uiteindelijk Melissa Landkroon de beste, zij mocht de wisseltrofee en € 150,- in ontvangst nemen.

Rest mij nog een ieder te bedanken voor hun komst naar Lochem en gaat mijn speciale dank uit naar onze wedstrijdleider (Patrick Blansjaar) die ons weer onverstoorbaar en correct door het toernooi leidde.

Richard Scharft