Justin van Tergouw wint 1ste editie van het Eddie's Summer Breeze Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Justin van Tergouw wint 1ste editie van het Eddie's Summer Breeze

De pas 13-jarige Justin van Tergouw heeft gisteren de eerste editie van Eddie's Summer Breeze op zijn naam geschreven. Het supertalent toonde zich de sterkste van in totaal 44 deelnemers, en verloor op de hele dag slechts 3 (!) legs. In de finale was hij met 4-1 te sterk voor Saskia van Zoeren. Joop Bleijenberg, vorig jaar nog winnaar van de Open Houten, schreef de Herkansingsronde op zijn naam, na een met 3-0 gewonnen finale tegen Kevin van Burken.

Iets na 12 uur begonnen in totaal 44 darters op 9 borden aan het toernooi. Onder de deelnemers een verrassend hoog aantal jeugdige darters, die de strijd aangingen met enkele bekende darters uit de dartbond DBMN. In 8 poules van 5 en 1 poule van 4 werd gestreden om de plekken in de winnaarsronde. Toen rond 15:00u de poules gespeeld waren, waren er al enkele mooie finishes gegooid. Zo wist de jeugdige Menno Bloemendal al in zijn eerste partij 158 uit te gooien, wat later de hoogste finish van de dag bleek. Ook Willem Landman liet van zich spreken, met een mooie 126 finish. Zij konden bij de prijsuitreiking hun prijs voor de hoogste 2 finishes ophalen.

Na de poules werd er een tussenronde gespeeld, om tot 16 darters in de winnaarsronde te komen. De rest van het spelersveld zou in de harkansingsronde uit gaan komen. Een ronde verder leverde dat de volgende kwartfinales op:

Winnaarsronde:
Justin van Tergouw - Dick Koster
Ron van Swol - Mark Veldhuizen
Mark Speekenbrink - Jeroen Sopers
Saskia van Zoeren - Vincent van Poorten

In de eerste kwartfinale zagen we al direct een kraker die niet in de finale had misstaan. Justin zorgde voor een grote verrassing door Dick met maar liefst 4-0 uit te schakelen. Ook Ron van Swol, die al eerder indruk maakte, plaatste zich eenvoudig (4-0) voor de halve finale. In de andere speelhelft hadden Mark en Saskia ogenschijnlijk weinig moeite om hun opponenten (beiden 4-1) uit te schakelen.

Toen ook de herkansers bij de laatste 4 terecht waren gekomen waren dit de halve finales:
Justin van Tergouw - Ron van Swol
Mark Speekenbrink - Saskia van Zoeren

Joop Bleijenberg - Edwin Hogendoorn
Kevin van Burken - Reinaldo de Gier

In de winnaarsronde leken de beide partijen vlot klaar te zijn. Justin kwam vlot met 3-0 voor, terwijl Mark op het bord ernaast een 2-0 voorsprong had genomen. Ron vocht zich echter nog terug tot 3-1, maar moest een leg later alsnog capituleren: Justin stond als eerste in de finale!
In de andere halve finale was het spelbeeld volledig gekanteld. Mark wist de triples niet meer te vinden, en Saskia kwam steeds beter in haar spel. Met 4 legs op rij plaatste zij zich met een 4-2 zege voor de finale.

Voordat die finale begon, werd eerst de finale in de herkansingsronde gespeeld. Joop Bleijenberg stond in de finale niet tegen een onbekende: Kevin van Burken. Wat wellicht een spannende partij had moeten worden, werd echter vlot beslist. Joop won de finale met 3-0 en schreef zo de herkansingsronde op zijn naam.

Nadat de finale gespeeld was stond er nog 1 wedstrijd op het programma: Justin van Tergouw - Saskia van Zoeren. Bij beide spelers begon de vermoeidheid toe te slaan na een lange dag darten in de hoge temperatuur. Justin wist in de openingsfase het eerst zijn hoofd koel te houden en won in vlot tempo de eerste 2 legs. Toen ook de derde leg in het voordeel van Justin werd beslist, leek een oorwassing aanstaande. Saskia herpakte zich echter, sleepte de vierde leg binnen en begon sterk aan de vijfde leg. Justin gooide deze leg echter ook sterk, maar toen Saskia darts op de dubbel gemist had, besliste Justin de finale: 4-1. Zo kroonde het talent zich de winnaar van de eerste editie van Eddie's Summer Breeze en nam hij een leuk gevulde envelop mee naar huis.

Het aantal 180's en hoge finishes viel licht tegen, maar dat zal alles te maken hebben met de hoge temperatuur. Een overzicht:

HF:
Menno Bloemendal 158
Willem Landman 126
Joop Blijenberg 121
Vincent van Poorten 102
Kevin van Burken 102

180's: