Home Nederland Hoofdnieuws Klaas Woort en Jan Koffeman winnen koppeltoernooi Dartclub 208

Klaas Woort en Jan Koffeman winnen koppeltoernooi Dartclub 208

Afgelopen zaterdag was er het 8e jeugd ranking toernooi bij de dartclub 208. Dit maal was het een koppeltoernooi en er deden in totaal 34 jeugd koppels mee. Van de 8 ranking toernooi die er tot nu toe zijn geweest bij de dartclub 208 zijn er gemiddeld 36 jeugddeelnemers per toernooi die hebben meegedaan en dat ligt ver boven het gemiddeld Nederlands jeugdtoernooi en dat is toch iets om trots op te zijn voor zo’n klein dorp als Urk.

Iets voor tweeën begonnen we met 7 poules van 4 en 3 poules van 3 aan het toernooi. Het was super gezellig en de stemmig was zeer goed. In de poules werden leuke partijen op een knap niveau gespeeld. De nr. 1 van de jeugdcompetitie en op de 5e plaats van de ranking staande, Henk Snijder, kon zich met zijn koppelmaat Arie Cornelis Harteveld niet plaatsen voor de winnaarsronde. Daar tegenover werd zijn zusje Lisette Snijder met Tim v/d Berg knap 2e in de een andere poule en kwam wel in de winnaarsronde.

In de halve finales van de winnaarsronde moesten Jacob Nentjes en Luc van Veen het opnemen tegen Rinke Oost en Jordy Ras. Na een snelle 1-0 voorsprong voor Rinke en Jordy vergaten ze het af te maken en daar maken Jacob en Luc dan dankbaar gebruik van en maakten er 1-1 van. In de legs hierna waren Jacob en Luc het scherpst op de dubbels en wonnen met 3-1. In de andere halve finale speelden Johan v/d Berg en Rink de Jong tegen Klaas Woort en Jan Koffeman. Klaas en Jan waren allebei in vorm en dat is zeer belangrijk bij koppelen. Ze gaven maar een leg weg en wonnen met 3-1 van Johan en Rink. Rink die overigens voor het eerste een dartstoernooi speelde, knap hoor.

De finale was super spannend. Jacob en Luc hadden in de poules ook al tegen Klaas en Jan gespeeld en toen verloren ze maar net aan met 2-1. Een snelle voorsprong van 2-0 voor Klaas en Jan en zelfs een paar pijlen voor de 3-0. Je zou zeggen dat Klaas en Jan er makkelijk overheen liepen maar dat was niet waar. Jacob en Luc knokten zich weer terug tot 2-2 en dat was ook zeer verdiend. In de laatste en beslissende leg ging het gelijk op maar nu waren Klaas en Jan wel bij de les en wonnen met 3-2.

In de halve finale van de verliezersronde won Jacob Bakker en Geert Nentjes met 2-1 van Henk Snijder en Arie Cornelis Harteveld. Ook wisten Hendrik Bakker en Iede Nentjes te winnen in de andere halve finale van Harm Gnodde en Robert Hartman met 2-1. De finale werd gewonnen door Hendrik en Iede in een zeer leuke wedstrijd met 3-2.

Uitslagen;
Winnaarsronde,
1e Klaas Woort en Jan Koffeman
2e Jacob Nentjes en Luc van Veen

Gedeelde 3e / 4e
Jordy Ras en Rinke Oost
Johan v/d Berg en Rink de Jong

Verliezersronde,
1e Hendrik Bakker en Iede Nentjes
2e Jacob Bakker en Geert Nentjes

Gedeelde 3e / 4e
Harm Gnodde en Robert Hartman
Arie Cornelis Harteveld en Henk Snijder

Het volgende en tevens de laatste jeugd ranking van het seizoen 2012-2013 is op 4 mei. Dit is een singletoernooi. Het was weer een top middag. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie is het niet te doen. Voor info en al de jeugdtoernooien kijk op www.jeugddarten-urk.nl
.