Home Nederland Hoofdnieuws Klein en Wisniewski winnen 9e editie van het Open Nijeveen

Klein en Wisniewski winnen 9e editie van het Open Nijeveen

1

Zondag 17 maart stond de organisatie van Open Nijeveen weer klaar in de verwarmde feesttent om de stroom aan darters te verwelkomen. Er was plaats voor 128 koppels en om half 1 zat het toernooi helemaal vol.

Om 13:00 uur werd er afgetrapt in 32 poules van 4. De poulefase verliep voorspoedig en er kon ook al snel worden overgegaan naar de knockout fase. Al snel werd duidelijk dat de verliezersronde ook bevolkt werd door zeer sterke koppels. De latere winnaars van de verliezersronde Sven Groen en Jeff Visser uit Wijhe hadden het niet altijd even gemakkelijk, maar wisten toch door te stoten tot de finale op het hoofdpodium. Hier waren ze een paar maatjes te groot voor het koppel Kats en Doek uit Hoogeveen.

Het niveau in de winnaarsronde was indrukwekkend. Veel regionale toppers hadden zich hier voor geplaatst. In de halve finales was het koppel Marco Benedictus en Arjan Konterman niet sterk genoeg voor het koppel Elmar Schiffmacher met Vincent Kamphuis. In de andere halve finale was het koppel Henri Klein en Ron Wisniewski te sterk voor Wim Kroezen en Kenny van Nuil.

Ook deze finale werd op het hoofdpodium gespeeld met als mastercaller Stuart Clark. De beide koppels haalden een erg hoog niveau. Het aanwezige publiek kon via het Wisis systeem de scores goed volgen. In de finale die best of 15 was, nam het koppel Kamphuis / Schiffmacher een 6-4 voorsprong en zij leken dus de beste papieren te hebben om de € 1300 euro mee naar huis te nemen. Toch draaide de wedstrijd nog helemaal. Henri en Ron schakelden nog even een tandje bij en wisten de titel tenslotte binnen te slepen met een 8-6 overwinning.

De rest van de prijswinnaars kunt u terug vinden op de website www.onsnijeveen.nl

Nadat de prijzen waren uitgereikt kon de organisatie melden dat volgend jaar de 10e editie van Open Nijeveen weer op de agenda komt en wel op zondag 16 maart 2014! We hopen iedereen dan weer te mogen begroeten. Tot dan!
.