Home Nederland Hoofdnieuws Winst voor Mark van Haaren op het drukbezochte Open Almkerk

Winst voor Mark van Haaren op het drukbezochte Open Almkerk

Mark van Haaren

Mark van Haaren heeft op indrukwekkende wijze de overwinning gepakt bij Open Almkerk. Na overwinningen op onder andere Roy Westerlaken, Matthew Medhurst en Ferry Beijleveld , rekende hij in de finale af met Wilco Vermeulen (6–3). Om precies 13.00 uur begonnen 80 deelnemers (maximale aantal) aan het 2e open toernooi dat door Brutus-Darts in de kantine van VV Almkerk werd gehouden. 

In een poulesysteem (20 poules van 4), wat door verreweg de meeste deelnemers erg werd gewaardeerd , werd al snel duidelijk wie zouden gaan strijden voor de hoofdprijs en welke darters genoegen moesten nemen met een plaats in de verliezersronde. Zo slaagde de weer opgeleefde ‘The Goose’ Arie van Golen erin om de kwartfinale te halen en verdween Toon Greebe uit het toernooi bij de laatste 32 doordat hij van latere finalist Wilco Vermeulen verloor (2–3).

In de verliezersronde was het Peter Klein die er met de winst vandoor ging door Arjo Sterrenburg nipt te verslaan (4–3). Opmerkelijk was de knappe prestatie van jeugdig talent Gian van Veen die de laatste 8 in de verliezersonde wist te halen. De hoogste finish van de dag werd gegooid door Melroy Klein (135) en de meeste 180-scores waren voor Wilco Vermeulen (5 stuks).

Kwartfinale winnaarsronde
1.Mark van Haaren – Matthew Medhurst 4-3
2.Ferry Beijleveld – Arie van Golen 4-1
3.Wilco Vermeulen – Marco Smit 4-3
4.Danny Struys – Corné Faro

Halve finale winnaarsronde
1.Mark van Haaren – Ferry Beijleveld 5-2
2.Wilco Vermeulen – Corné Faro 5-1

Finale winnaarsronde
1.Mark van Haaren – Wilco Vermeulen 6-3

Halve finale verliezersronde
1.Peter Klein – Giel van Dijk 3-2
2.Arjo Sterrenburg – Kees van Andel 3-0

Finale verliezersronde
1.Peter Klein – Arjo Sterrenburg 4-3

Het 3e toernooi van Brutus-Darts wordt gehouden op vrijdagavond 22 februari in de kantine van Wilhelmina 26 te Wijk en Aalburg. Hierbij zijn ook weer punten te verdienen voor het money-eindtoernooi dat in december 2013 wordt gehouden. Het maximaal aantal deelnemers bij Open Wijk en Aalburg is 64, wacht dus niet te lang met inschrijven.
.