Home Nederland Hoofdnieuws Kremer 5 Nederlands kampioen beker (update)

Kremer 5 Nederlands kampioen beker (update)

DVO_Kremer_5

Kremer 5 van Darts Vereniging Oost-Nederland is nationaal bekerkampioen geworden, het team met Raymond Hurrebrink, Mike Stoeten, Christiaan Kist, Bennie Gerrits, en Stefan.Zandbergen wist vandaag op weg naar de finale in de poule rondes al te winnen van DSWN(4-3) en SDC (5-2), vervolgens werd in de kwartfinale RDO met 4-2 verslagen en in de halve finale moest titelverdediger FDB er met 4-0 aan geloven, de finale werd uiteindelijk gespeeld tegen de Belgische spelers van ZDF, deze finale werd door de mannen uit het Oosten met 4-2 gewonnen.

met dank aan Peter Hendriks voor de uitslagen en foto’s 

 

 

Verslag van de Kremer 5 teller !
Op zondag 13 juni moest het dartteam van Kremer 5 (uit Vroomshoop) Dartvereniging Oost-Nederland (DVO) vertegenwoordigen bij het Nederlands kampioenschap voor bekerkampioenen van alle dartbonden die aangesloten zijn bij de NDB.

Tegen 8.15 vertrokken het dartteam met hun supporters richting Nijkerk waar het geheel werd gehouden.

Het team van Kremer 5 bestond uit teamcapt Michael Stoeten , Christian Kist , Remon Hurrebrink , Bennie Gerrits en Stefan Zandbergen. Tegen klokslag 10.00 kwam de bus met spelers/supporters aan in Nijkerk bij de grote sporthal. Nadat men zich aangemeld had werd de loting verricht tegen 11.00. Er deden 24 bonden mee en er werd gespeeld in 8 poules van 3.

Kremer 5 werd ingedeeld bij SDC uit Emmeloord en DSWN uit Den Haag. De eerste wedstrijd was tegen DSWN . Er moest gespeeld 4 singles, 2 koppels en een teamgame. In de singles werd het na 4 partijen 2-2, Christian verloor met 3-2 en Bennie verloor met 3-1. Michael en Remon wonnen beide met 3-2 hun partij. Daarna volgden de 2 koppels en daarin wisten Christian/Bennie hun koppel te winnen met 3-2 en Michael/Remon verloren met 3-2. Tussenstand 3-3. Nu moest de teamgame beslissen wie de 1ste wedstrijd winnend afsloot. Hun luid gejuich klonk in de sporthal omdat Michael 64 wist uit te gooien en zodoende Kremer 5 tot winnaar te maken.

Daarna speelde DSWN tegen SDC en DSWN won deze wedstrijd met 5-2. Nu was het aan Kremer 5 om de volgende ronde te halen door van SDC te winnen. In de singles kwamen de Kremerboys voor met 3-1, Remon en Bennie wonnen met 3-2 en Christian met 3-0. Michael verloor met 3-0. In de 2 koppels die volgden waren het Michael/Remon die het 4e punt binnenhaalden. Christian/Bennie verloren met 3-1. De teamgame werd ook nog effe gepakt en de eindstand was 5-2 voor Kremer 5.

Nu had Kremer 5 de kwartfinales gehaald en moesten daarin aantreden tegen RDO uit Rotterdam. In de singles wisten ze een 3-1 voorsprong te nemen door overwinningen van Christian en Remon met 3-1 , Bennie met 3-2. Michael verloor met 3-1. Daarna volgden de 2 koppels en 1 punt was genoeg voor plaatsing voor de halve finales. Ditmaal waren het Christian/Bennie die het beslissende punt binnen haalden door met 3-1 te winnen. Michael/Remon verloren met 3-1. DVO – RDO 4-2.

In de halve finales moesten ze spelen tegen de Nederlands kampioen van vorig jaar FDB uit Sneek. FDB had in hun gelederen Rick Hofstra. Maar Kremer 5 begon tegen 16.30 aan deze wedstrijd en tegen 17.00 stond er een 4-0 overwinning op het wedstrijdformulier en werd FDB overklast door Kremer 5. Christian en Bennie wonnen met 3-0, Remon won met 3-1 van Rick Hofstra en Michael won met 3-2.

Na een klein rustpauze werd er tegen 17.30 begonnen aan de finale. Hierin waren de dartbond van Zeeland ZDF de tegenstander. Dit team bestaande uit 4 Belgen werd ook verslagen . Nederland- Belgie 5-1. In de singles kwamen DVOers met 3-1 voor, Christian 3-0, Remon 3-1 en Bennie 3-2 winst. Michael verloor met 3-0. De koppels werden met 3-1(Christian/Bennie) en 3-0(Michael/Remon) gewonnen.

Daarna kon het feest beginnen en werden tegen 18.15 de prijzen uitgereikt. Kremer 5 kreeg een hele grote beker +envelop met inhoud in ontvangst. Dick Kremer van cafe Kremer kon zijn geluk niet op met het binnenhalen van het Nederlandskampioenschap van Bekerwinnaars. Op de terugrit werd het nog zeer gezellig en tegen 20.15 kwam de bus aan bij het cafe en werd daarnog effe lekker verder gevierd met veel BIEEEEER. Namens mij de verslaggever en teller uut Vroomshoop zal ik deze dag nooit vergeten, groetjes Dinand Kist