Home Nederland Hoofdnieuws LaCo playoffs Nijkerk “De teams voor de finale dag zijn bekend”

LaCo playoffs Nijkerk “De teams voor de finale dag zijn bekend”

Vandaag worden in Nijkerk de LaCo playoffs gespeeld! Klik hier voor het promo filmpje dat de NDB uitgebracht heeft. Acht heren en acht dames teams gaan de strijd met elkaar in de hoop een plek te bemachtigen voor de finaledag van de volgende week.

De twee finalisten van het vorige seizoen starten in poule A. (DOGD en DBA) In poule B de Friezen (FDB) die de titel al twee keer wonnen.

Bij de dames gaat regerend kampioen het opnemen tegen de FDB (2e in poule B), de SDC (beste 3e) en de winnaar van poule C, RDO. De DBMN, dat vorig jaar de finale verloor speelt tegen de PDB (2e in poule A), de DONHN (2e in poule C) en de RDB (beste 3e).
 
Heren
De DSWN is sinds dit jaar weer actief in de LaCo en dat was te merken in Sporthal de Corlaer. De Hagenezen waren met veel mensen afgereisd naar Nijkerk en ze stelden hun supporters niet teleur. Al na twee wedstrijden tegen de DBA en de DOGD waren zij geplaatst voor de halve finale. Ook de DOGD plaatste zich in deze poule. De laatste wedstrijd tegen de DBA was beslissende en deze werd met 13-4 gewonnen. In de andere poule was de FDB heer en meester met drie overwinningen op de DORA, de DBBR en de SDC. De SDC won ook van de DORA en de DBBR en plaatste zich als tweede voor de halve finale. Volgende week gaat de DSWN het opnemen tegen de SDC en speelt de FDB tegen de DOGD.

Dames
Bij de dames waren de twee finalisten van vorig jaar oppermachtig. DSWN won met ruime cijfers van de FDB, de SDC en de RDO en DBMN was te sterk voor de DONHN, de RDB en de PDB. Ook de FDB en de DONHN wisten zich te plaatsen voor de halve finale. De DSWN treedt in de halve finale aan tegen de DONHN en de DBMN speelt tegen de FDB.

De Nederlandse Darts Bond dankt alle teams voor hun aanwezigheid en feliciteert de halve finalisten!

Uitslagen
Heren A
DSWN – DOGD 10-7
DBA – BDC 12-5
DSWN – DBA 9-8
DOGD – BDC 9-8
DSWN – BDC 7-10
DOGD – DBA 13-4

Heren B
FDB – DBBR 11-6
SDC – DORA 10-7
FDB – DORA 13-4
SDC – DBBR 9-8
FDB – SDC 9-8
DORA – DBBR 9-8 Dames A
DSWN – FDB 7-4
SDC – RDO 10-1
DSWN – SDC 11-0
FDB – RDO 10-1
DSWN – RDO 8-3 
FDB – SDC 7-4

Dames B 
DBMN – PDB 8-3
DONHN – RDB 6-5
DBMN – DONHN 10-1
RDB – PDB 6-5
DBMN – RDB 7-4
DONHN – PDB 9-2

 
Bron: NDBdarts.nl