Home Nederland Hoofdnieuws Laco verslag FDB – DVK (heren)

Laco verslag FDB – DVK (heren)

IngezondenWedstrijdverslagen

Laco FDB – Laco DVK 12-5 Vandaag stond er een inhaal wedstrijd tegen DVK op het programma, want de vorige keer was het afgeblazen door slecht weer.

 

 

 

 

 

 

De eerste 2 singels waren Evert Kluitenberg tegen P. Hemmer, dit won Evert eenvoudig 3-0 en de volgende partij was Dennis Iedema tegen M. Kuiper, dit won Dennis ook eenvoudig met 3-1.

Daarna kwamen Sylvester Paassen tegen B. Hart en dit won Sylvester met 3-0 door goed spel. En Rudolf Bruinsma kwam er achteraan en moest het opnemen tegen L. Hoekman, deze partij ging uiteindelijk naar L. Hoekman toe met 1-3.

Er kwam een ommekeer in de wedstrijd, doordat de 2 volgende singels ook werden verloren, Jan van der Bij verloor met 2-3 van L. van Tol en Wouter Fabriek verloor met 0-3 van D. Mertens.

Daarna keerde de wedstrijd weer naar Friesland toe om, de volgende 3 singels werden achterelkaar gewonnen.

Sander de Boer won met 3-1 van A. van Straten, Jitze Velstra won met 3-1 van L Zetven en Mollo van der Schaaf won met 3-0 van N. Graffe.

Op dit moment staat het 6-3 in het voordeel van Friesland. Zijn niet al te veel hoogtepunten te vermelden tijdens de singels.

Tijdens de koppels loopt Friesland uit naar een 9-4 voorsprong. De volgende koppels wisten te winnen, Sylvester en Wouter 3-0, Sander en Mollo 3-2 en Jan samen met Jitze 3-1. Het duo Rudolf en Evert verloren met 1-3.

Friesland won 2 van de 3 triples, Sander, Mollo en Rudolf wonnen met 2-1, net als Jan/ Jitze en Bennie Nienkemper ( die er in kwam voor Evert ) ook 2-1. Het trio Sylvester/ Wouter en Dennis verloren met 1-2.

Tussenstand 11-5

Als laatste de solo game, die ging tussen Dennis Iedema en Dave Mertens. Dave pakt de eerste leg in 16 darts, daarna pakte Dennis een leg terug na het missen van een x aantal dubbels. Dennis pakt nog een leg in 17 darts en uiteindelijk sloot Dennis de partij met een 3-1 overwinning af.

Eindstand 12-5

 

Bijzonderheden :

180 – scores :
Jan van der Bij 2x
Sander de Boer 1x
P. Hemmer 1x
C. Zutven 1x