Home algemeen nieuws Lakeside: Adams uitgeschakeld, Romeen stunt met winst, Noijens wint thriller van Harwood

Lakeside: Adams uitgeschakeld, Romeen stunt met winst, Noijens wint thriller van Harwood

Eurosport

Na drie jaar afwezigheid in de Lakeside Country club en twee jaar geen Wereldkampioenschap voor de amateurdarters, gaan we vanaf vandaag 2 april weer een WK organiseren in Frimley Green London. Na het uitstellen van dit WK in januari i.v.m. het coronavirus, gaan we nu dus weer zoals vanouds darten met namen als Martin Adams, Paul Hogan en nog veel meer (jonge) toppers. Naast het herentoernooi zal ook het vrouwentoernooi vandaag afgetrapt worden met onder andere de Nederlandse Marjolein Noijens. 

De eerste wedstrijd wordt waarschijnlijk meteen al een kraker tussen Martin Adams en de jonge Jarred Cole. Daarna zal John Scott het gaan opnemen tegen Johnny Haines, waarna de Nieuw-Zeelander Haupai Puha het Lakeside podium zal betreden tegen Ben Hazel. De laatste mannenpartij van deze middagsessie gaat tussen de Zweed Andreas Harrysson en de Romeen Laszlo Kadar. De twee vrouwenwedstrijden in deze middagsessies gaan tussen Paula Jacklin en Rhian O’Sullivan en Marjolein Noijens en Amanda Harwood. 

Hieronder kunt u zowel de mannen en vrouwen wedstrijden van de eerste middagsessie van deze Lakeside volgen: 

Heren:
Martin Adams (81,97/50%) 0 – 2 Carred Cole (92,69/33,3%)
1-3, 1-3
Cole mocht de partij aftrappen, omdat hij de bull had gewonnen. Cole wist de eigen leg gelijk te houden via dubbel om met een 18-darter te starten. De tweede leg ging naar Wolfie met een geweldige 121-finish op de bullseye, terwijl Cole op 52 geparkeerd stond. In een matige derde leg van de ervaren Engelsman, kreeg de jonge Engelsman kansen genoeg om op setpoint te komen en deed dat uiteindelijk via dubbel 4. Ook in de vierde leg kwam Adams er niet aan te pas en daardoor kon Cole dus de eerste set pakken met 3-1 in legs via een 16-darter.

De tweede set kon meteen al de laatste set van de partij worden, maar het was Adams die deze set mocht beginnen. Beide heren kwamen met zeer goed spel uit de onderbreking, maar het was Cole die met een 11-darter meteen een break plaatste, terwijl Adams ook op een finish stond te wachten. Adams miste in de tweede leg twee darts om de rebreak te plaatsen vanaf 96, maar Cole voelde op dubbel 16 ook wat zenuwen en bezweek onder de druk om op matchpoint te komen. Adams profiteerde in de herkansing om op 1-1 in de set te komen. De derde leg ging met de darts mee en daardoor kwam Cole via dubbel 20 op matchpoint terecht. In de vierde leg kon Adams niet nog een keer terugkomen en zag Cole 85 uitgooien om er met de winst vandoor te gaan. 

John Scott (75,05/25,0%) 0 – 2 Johnny Haines (89,64/66,7%)
1-3, 0-3
De geplaatste John Scott mocht deze tweede partij tegen Johnny Haines aftrappen, maar zag Haines meteen breaken. Met een 121-finish op dubbel 18 verzilverde Haines de break en kwam gemakkelijk op 2-0 in de eerste set. Met een 16-darter via dubbel 16 wist de nerveuze Scott zijn eerste leg van de partij te pakken en zat daarmee in de partij. Met een 57-finish in de vierde leg wist Haines de eerste set te pakken, waarin hij maar liefst 97 gemiddeld gooide. 

Na de onderbreking mocht Haines de eigen tweede set beginnen en wist de eerste leg te houden via dubbel 10. Via diezelfde dubbel 10 kwam Punk even later ook al op matchpont terecht. Hij kreeg door zijn scorende vermogen alle tijd op de dubbels, omdat Scott dat niet kon bijhouden. Gnasher deed in de derde leg nog wat terug, maar miste twee darts op dubbel 20 vanaf 56 om ook te profiteren. Haines wist daarna de dubbel 4 wel te gooien om daarmee de laatste 32 te bereiken. 

Ben Hazel (72,59/23,3%) 2 – 1 Haupai Puha (74,27/16,7%)
3-2, 1-3, 3-0
De Engelsman had de bull-up gewonnen en startte dus deze derde herenwedstrijd tegen Haupai Puha. Via dubbel 3 hield Ben Hazel zijn eigen leg in 24 pijlen. De Nieuw-Zeelander gooide even later een knappe leg en wist uiteindelijk ook de leg te houden via dubbel 8 en maakte daarna de stand in de set gelijk; 1-1. In de derde leg speelden beide heren een zeer goede wedstrijd, wat met een 70-finish van Puha eindigde. Daarmee brak Puha naar een voorsprong in de set. De vierde leg kon Hopes de set opleveren, maar miste erg veel dubbels, terwijl Hazel datzelfde deed maar uiteindelijk de dubbel 10 gooide. Hazel dwong zo een beslissende leg af. De decider werd ook een spannende leg, waarin beide heren veel dubbels misten en onder de druk bezweken. Uiteindelijk was het Hazel die dubbel 10 vond om de 1-0 voorsprong in sets te pakken. 

Na een korte onderbreking begon Puha aan de tweede set, die hij niet mocht afstaan, want dan zou hij uit het toernooi liggen. In de eerste leg wist Hazel een break te plaatsen door dubbel 2 te gooien uit een bijna onmogelijke hoek. Haupai Puha brak niet veel later terug met een 60-checkout op dubbel 10 en kwam daarmee op 1-1 in legs. In een goede derde leg wist de Nieuw-Zeelander dubbel 16 te gooien om op setpoint te komen; 2-1. Via het vinden van dubbel 6 wist Puha de tweede set met 3-1 te winnen, waardoor hij een derde set afdwong

De beslissende set werd begonnen door Ben Hazel en dat deed hij uitstekend met onder andere de eerste 180’er van de partij. Hij gooide een 52-finish om de 1-0 stand ook in legs op het bord te zetten. In de tweede leg van de derde set kon Hopes de stand weer gelijktrekken, maar miste zelf erg veel dubbels. Uiteindelijk profiteerde Hazel via dubbel 8 om op matchpoint te komen. Via dubbel 5 wist Ben Hazel de winst in de derde leg ook te pakken en bereikte daarmee de laatste 32. 

Andreas Harrysson (84,94/21,7%) 1 – 2 Laszlo Kadar (82,97/85,7%)
3-0, 0-3, 2-3
De Zweed had het bullen gewonnen en begon de partij dus. Dat deed hij ook nog eens met een 180’er in zijn eerste beurt. Via dubbel 10 wist Harrysson de eerste leg te houden in 21-darts. Met een 121-finish op dubbel 18 wist Dirty Harrysson in de tweede leg meteen al een break op het scorebord te zetten in de slechts 12-darts. De derde leg ging ook naar de Zweed toe, omdat hij als eerste de dubbel 8 wist te vinden. Daarmee kwam hij dus al snel op 1-0 in sets. 

Na een korte pauze begon The Teacher aan de tweede set met ook een 180-score. Kadar wist met een 104-finish op dubbel 16 zijn eigen leg daarna ook te houden. Met een verrassende 135-finish (hoogste finish van de sessie) op dubbel 20 wist Kadar goed door te gaan en brak naar 2-0 in legs en gaf zichzelf daarmee wat ruimte om de set ook binnen te slepen. Veel tijd had Kadar niet nodig om de set binnen te slepen, want hij deed dat in de derde leg al met een 96-finish voor een 14-darter.

De beslissende set mocht begonnen worden door de Zweed, maar de Romeen zat momenteel beter in de partij. Echter, Harrysson herpakte zich knap en wist de eerste leg te houden via dubbel 10. Met een knappe 13-darter wist Harrysson de break te pakken en daardoor kwam hij nu op matchpoint te staan in deze beslissende set. Met een 82-finish op dubbel 20 wist Kadar even later de break direct ongedaan te maken, waardoor hij nog steeds weerstand bood. Laszlo Kadar wist die break te verzilveren via dubbel 20 en daardoor dwong hij een beslissende leg af. In die vijfde leg leek het Harryssson te worden, maar miste zeer onverwachts veel matchdarts, waardoor de Romeen een kans voorgeschoteld werd. Deze pakte hij meteen via dubbel 20 en schakelde daarmee de Zweed zeer onverwachts uit. 

 

Dames:
Paula Jacklin (68,66/0,0%) 0 – 2 Rhian O’Sullivan (85,89/42,9%)
0-3, 0-3
De dame uit Wales mocht de eerste dameswedstrijd van Lakeside 2022 aftrappen tegen Jacklin. Met een knappe 19-darter op dubbel 4 hield O’Sullivan de eerste leg van de eerste set binnenboord. In de tweede leg wist Rhian O’Sullivan ook meteen al een break te plaatsen via dubbel 20, wat haar de 2-0 voorsprong bracht. Ook de derde leg van de set ging naar de vrouw uit Wales met een 19-darter via dubbel 20, terwijl Jacklin op diezelfde dubbel stond te wachten. 

Na een korte pauze mocht Paula Jacklin de tweede set beginnen.O’Sullivan wist in de eerste leg meteen een break te plaatsen door een 17-darter te plaatsen via dubbel 16. Hierdoor had ze de break die ze in deze set nodig had, al te pakken. Met een 96-finish op dubbel 18 zette Rhian O’Sullivan haar zeer goede spel door en wist een 17-darter te produceren om op 2-0 en daarmee dus ook matchpoint te komen. Met ook in derde leg een 17-darter via een 78-finish, wist O’Sullivan de winst in slechts zes legs achter elkaar aan naar haar toe te trekken. Ze stond dus geen leg af met het bereiken van de tweede ronde.

Amanda Harwood (66,62/35,3%%) 1 – 2 Marjolein Noijens (64,96/25,9%)
2-3, 3-1, 1-3
Noijens mocht deze laatste partij van de sessie aftrappen tegen Amanda The Panda. Via dubbel 8 wist ze haar eerste leg te houden en kwam op 1-0 in legs. Ook de tweede leg ging met de darts mee en daardoor kwam de Engelse langszij met een knappe 80-finish op dubbel 20. In de derde leg wist Marjolein Noijens ondanks wat geluk met missers van Harwood, de 2-1 voorsprong in de set te pakken via dubbel 10. Via dubbel 16 wist Harwood de vierde leg op haar beurt weer te houden, waardoor er meteen een beslissende leg aan te pas kwam. In een spannende laatste leg wist Noijens met haar laatste dart de dubbel 12 te vinden om voor setwinst te zorgen.

Na de onderbreking begon de Engelse met de tweede set. Noijens miste in de eerste leg een 119-finish op de bullseye, maar omdat Harwood 106 niet uitgooide, kreeg de Nederlandse een herkansing, die ze via dubbel 4 pakte. In de tweede leg wist Amanda Harwood wel weer terug te breaken en pakte daarmee het voordeel in de set weer terug. Via dubbel 10 in de derde leg, wist Harwood als eerst haar leg te houden en kwam daarmee op setpoint. In de vierde leg hadden beide dames veel moeite met de dubbels, die uiteindelijk wel gevonden werden door Harwood waardoor zij 1-1 in sets maakte.

De derde en beslissende set werd begonnen door Marjolein Noijens, die haar eerste leg ook behield via dubbel 18. Ook Amanda Harwood wist haar eigen leg te houden met een 55-0finish en daardoor stond nu alles wederom gelijk in dit duel. The Panda miste in de derde leg vanaf 52 twee keer de single en kreeg dus geen pijl op de dubbel. Noijens profiteerde en hield haar leg via dubbel 18 en kwam dus voor het eerst op matchpoint. Met een 74-finish wist Noijens de winst in de vierde leg te pakken en ging zo dus door naar de laatste 16. 

 

Door: Marcel Bus