Home Nederland Hoofdnieuws Phil Taylor wint het Open Lunteren van finalist Michael van Gerwen

Phil Taylor wint het Open Lunteren van finalist Michael van Gerwen

Winnaars_openlunteren11

Het Open Lunteren 2011 is gewonnen door Phil Taylor die in de finale met 6-1 te sterk was voor Michael van Gerwen. De partij begon met 1-1 maar vervolgens had Might Mike het nakijken. Eerder moest Ron Meulenkamp het ontgelden in de halve finale ondanks het feit dat de Nederlander nog knap tegenstand wist te bieden. Hij wist de 15-voudig wereldkampioen tot 2-2 bij te benen maar haakte vervolgens af. Met een indrukwekkende 152-finish besloot The Power de partij met een 5-2 overwinning. Mark Lieftink en Jake Jones konden Phil Taylor eerder op de avond ook niet stoppen. Ze gingen met 0-4 en 1-4 onderuit tegen de latere winnaar van het toernooi.

Twee jaar geleden ging het nog mis voor Taylor. In een duel met Jerry Hendriks zag hij de winst gaan naar de Nederlander. Vandaag heeft hij deze misstap weer ruimschoots rechtgezet met de titel van 2011. De verliezersronde is gewonnen door Stephan Gerritsen. In de finale was hij met 5-3 te sterk voor Ronald Brandsen. 

De organisatie kan weer terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Maar liefst 160 darters verschenen op woensdagavond aan de oche in Lunteren. Het fotoalbum van het Open Lunteren staat online en is via onderstaande link te bekijken. Tevens zullen sfeerbeelden op een later tijdstip volgen.

Fotoalbum Open Lunteren 2011 – Videobeelden Open Lunteren 2011 (volgen later)
{sheet 421}
Dit weekend zal Dartfreakz.nl ook live aanwezig zijn bij het Hemeco Open waar Phil Taylor eveneens zal deelnemen aan het toernooi.