Home Nederland Hoofdnieuws Lorna Croft FC 2013: “Op de eerste dag is Nederland oppermachtig”

Lorna Croft FC 2013: “Op de eerste dag is Nederland oppermachtig”

In het Duitse Erkrath wordt momenteel de Lorna Croft Friendship Cup gespeeld, een vriendschappelijk duel tussen de dames- en herenteams van Duitsland en Nederland. Vandaag stond in het teken van teamwedstrijden en koppels, zowel de Nederlandse dames als heren hebben een voorsprong te pakken.

De heren wisten direct na de round robin al een flinke voorsprong te nemen. Zowel team Nederland ‘wit’ als ‘oranje’ wisten tijdens hun roundrobin wedstrijden veel legs te winnen. Hierdoor was de tussenstand na de roundrobin bij de heren 19-49 in het voordeel van Nederland.

De dames wisten één wedstrijd te winnen maar verloren er drie. Omdat met een flink verschil gewonnen werd (14-3) was de tussenstand bij de dames toch in het voordeel van Nederland, 35-33. Debutante in het Nederlands damesteam Kristie Struker wist nog een mooie finish te gooien in haar eerste wedstrijd, ze gooide een 146 finish (tripple 20, tripple 20, dubbel 13.)

Ook bij de koppels domineerden de Nederlandse heren flink. Van de 16 partijen wisten de Nederlandse heren er maar liefst 10 te winnen. Hiervan waren er ook nog 4 met 0-5.

De dames van Nederland en Duitsland zijn ook bij de koppels in evenwicht. Nederland wist, net als de Duitse dames, 8 wedstrijden te winnen. Sharon Prins gooide tijdens het koppeltoernooi een pachtige 156 finish. Voor de dames is er morgen dus nog flink wat werk aan de winkel om de Lorna Croft Friendship Cup terug te winnen van Duitsland. De Nederlandse heren streven af op een duidelijke overwinning, dit jaar is het deelnemersveld voor het eerst uitgebreid met herenteams.

Alle uitslagen:

Heren
Team Nederland wit – Team Duitsland blauw 13-4
Team Nederland wit – Team Duitsland rood 15-2
Team Nederland oranje – Team Duitsland blauw 12-5
Team Nederland oranje – Team Duitsland rood 9-8

Dames
Team Nederland wit – Team Duitsland blauw 7-10
Team Nederland wit – Team Duitsland rood 14-3
Team Nederland oranje – Team Duitsland blauw 11-6
Team Nederland oranje – Team Duitsland rood 8-9

Koppels
Heren: Nederland – Duitsland 10-6
Dames: Nederland – Duitsland 8-8

Tussenstand
Heren: Duitsland – Nederland 47 – 101
Dames: Duitsland – Nederland 70 – 78

Alle uitslagen kunt u hier terug vinden.

Bron: NDBdarts