Home Nederland Hoofdnieuws Lorna Croft Friendship Cup “Duitsland wint, Krappen pakt ticket”

Lorna Croft Friendship Cup “Duitsland wint, Krappen pakt ticket”

IMG_3310_Kopie

Voor het eerst heeft Duitsland de Lorna Croft Friendship Cup gewonnen. Na een spannende strijd, verdeeld over twee dagen, stond er aan het eind van de rit 118-108 op het scoreboard in het voordeel van onze oosterburen. Toch was er ook Nederlands succes aangezien de finale van het singletoernooi oranjegekleurd was. Karin Krappen en Aileen namen het hierin tegen elkaar op om te strijden om een ticket voor de Winmau World Masters. De winst en de ticket was uiteindelijk met een 4-0 overwinning voor Karin Krappen.

De deelnemers aan dit toernooi namens Nederland waren Tamara Schuur, Marilou Daamen, Floor van Zanten, Sharon Prins, Aileen de Graaf, Karin Krappen, Petra Marcus en Kaylee de Priester. Speelsters namens Duitsland waren Marene Westermann, Ann-Kathrin Wigmann, Irina Armstrong, Bianka Strauch, Heike Jenkins, Michelle Sossong, Morena Wolf en Anne Willkomm.

Na de eerste speeldag stond Duitsland al op een voorsprong van 77-71 en dus moest er in het singletoernooi nogal wat goed gemaakt worden. Ondanks een Nederlandse finale werden toch niet genoeg punten gepakt en met 118-108 is de winst voor het eerst naar Duitsland gegaan. De eerdere 5 edities werden allen door Nederland gewonnen. 

Uitslagen singletoernooi:

Halve finales:
Marene Westermann – Aileen de Graaf 0 – 4
Karin Krappen – Ann-Kathrin Wigmann 4 – 2

Finale:
Aileen de Graaf – Karin Krappen 0 – 4

De foto boven dit artikel is geschoten tijdens de World Cup 2011. Een actuele foto die genomen is tijdens Lorna Croft Friendship Cup 2011 is hieronder weergegeven.

Teamfoto Nederland (Klik voor vergroting):

.