CLoD-winnaars zijn Bos, De Graaf, De Zwaan, Roelofs en Bunk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

CLoD-winnaars zijn Bos, De Graaf, De Zwaan, Roelofs en Bunk

CLoD-winnaars zijn Bos, De Graaf, De Zwaan, Roelofs en Bunk

De Champions League Of Darts 2012 zit er op, vanmiddag om 13:00 uur werd het startschot gegeven. Vijf categorieën streden om de eerste plaats in een overvol hotel Zuiderduin. Colin Roelofs was de eerste winnaar, hij won met 3-0 van Gijsbert van Malsen. Roelofs mag als winnaar van het aspiranten toernooi gaan genieten van 7 tot en met 9 december als VIP tijdens de Zuiderduin Masters.

Bij de meisjes mag Louise Bunk haar koffers gaan pakken, Bunk won met 3-1 van Marilou Daamen. Bunk brak Daamen direct en verrekende zich nog om 2-0 te maken, ze mist dubbel 13 waarmee ze zich dood gegooid had. In de herkansing pakt ze wel dubbel 12 en komt op 2-0. Daamen weet nog 2-1 te maken maar het is te laat Louise Bunk pakt de overwinning en heeft een Winmau ticket op zak.

Bij de junioren treffen we Mats Gies op het podium, in zijn podium debuut neemt hij het op tegen Jeffrey de Zwaan. Met een 14 darter opent de Zwaan het bal, Mats Gies mist nog een 127 op de bull als de Zwaan 2-0 voor komt. Gies kan geen vuist maken en de Zwaan loopt verder weg, Met een 27.08 gemiddelde zien we in december Jeffrey de Zwaan op het Zuiderduin podium. Ook de Zwaan krijgt een Winmau ticket als winnaar bij de junioren.

CLoD-winnaars zijn Bos, De Graaf, De Zwaan, Roelofs en Bunk

Carlo Molema is terug van weggeweest en treft Aileen de Graaf tijdens deze CLOD finale. De Graaf gooit meteen in haar tweede beurt een maximale en komt 1-0 voor. Ook Molema begint haar leg met een maximale maar mist veel dubbels om het af te maken. De Graaf loopt weg naar 2-0, in de derde leg is het touwtje trekken als beide dames veel dubbels missen. Uiteindelijk pakt Molema de leg om in de wedstrijd te blijven.(1-2) Aileen de Graaf breekt echter direct terug via dubbel 10 en pakt ook de 5e leg waarmee Aileen de Graaf in december haar kunsten mag vertonen op het Zuiderduin masters podium.

CLoD-winnaars zijn Bos, De Graaf, De Zwaan, Roelofs en Bunk

De Fries Dennie Bos neemt het op tegen Mike Zuydwijk die zich in zijn eerste jaar bij de heren direct plaatst voor de finale. Bos imponeert door direct een 101 finish te gooien. Beide heren behouden hun eigen leg waarna Zuijdwijk een mooie 78 finish gooit om er 2-2 van te maken, Zuijdwijk gooit nog een 180 score maar mist twee pijlen op tops waardoor Bos de eerste set pakt met 3-2. In de tweede set is Dennie Bos los, hij geeft geen leg meer af en met 3-0 mag de nuchtere Fries naar de Winmau World Masters en maakt Nederland kennis op het TV podium van de Zuiderduin Masters 2012 met Dennie Bos. Bos gooide 30.39 gemiddeld en Zuijdwijk 26.63.

De verliezersronde bij de heren is gewonnen door Danny Noppert. Hij was in de finale met 4-0 te sterk voor Lesley Geertsma.

Voor het fotoalbum klik hier.

Uitslagen:

Herentoernooi:

Dames:

Junioren:

Aspiranten:

Meisjes:

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws