Home Nederland Hoofdnieuws Maar liefst 27 kinderen namen deel aan de 4e DVO jeugdranking‏

Maar liefst 27 kinderen namen deel aan de 4e DVO jeugdranking‏

In januari werd het jeugdplan gelanceerd bij Dartvereniging Oost-Nederland (DVO) nadat Christian Kist de Lakeside won. Achteraf bleek dit het juiste moment te zijn. Er werden locaties gezocht waar weer met jeugd begonnen werd en er werden locaties gezocht waar weer jeugdrankingen georganiseerd konden worden. De locaties die we als jeugdbestuur op het oog hadden, waren allemaal bereid mee te doen en binnen een week konden we alweer verder met de vervolgstappen.

Zo kon er in september gestart worden met de jeugdranking na 2 jaar stilgelegen te hebben. Kwamen er in september 10 kinderen naar D.V. Lits in Overdinkel, in oktober werd dit overtroffen bij Café Kremer in Vroomshoop waar 16 kinderen kwamen. In november waren we helemaal verrast dat er 21 kinderen naar Memory in Almelo kwamen en afgelopen zondag vielen we bijna stijl achterover toen de teller op 27 stond nadat de inschrijving was gesloten. Onze dank gaat natuurlijk uit naar Juliana in Hengelo, die ook begonnen is met jeugddarten en voor de jeugdranking nog een aantal extra banen bijgeplaatst had en ons voorzag van een lekker bakkie koffie. We hadden 14 aspiranten, 10 junioren en 3 meisjes.

Omdat er 2 junioren-meisjes waren en 1 aspirant-meisje, konden deze mooi met hun mannelijke leeftijdsgenootjes meegooien en zo starten we zondag om 13.00 uur met 3 poules van 5 bij de aspiranten die een best off 3/301 gooiden. De junioren werden verdeeld over 3 poules van 4 die een best off 7/501 mochten gooien. Omdat er wederom een groot aantal nieuwelingen waren die voor het eerst werden geconfronteerd met het feit dat ze een dubbel moesten gooien om een leg te pakken, werd er besloten na 5 beurten gemist te hebben op de dubbel, over te gaan op het uitgooien van de single. Mocht het dan nog niet lukken, dan werd er voor de bull gegooid voor de leg. Gelukkig waren er veel ouders die de nodige hulp boden en tevens de wedstrijden wilden tellen voor de kinderen. Al met al een gezellige boel en veel enthousiaste kinderen. De meisjes mochten na de poules in een eigen poule uitmaken wie de nummers 1 t/m 3 zouden worden. De uitslagen:

Finale-poules meisjes:
Lianne Vos-Cassandra Hof 1-2
Lianne Vos-Sylvana Veltman 2-0
Cassandra Hof-Sylvana Veltman 0-2

Eindstand meisjes:
1e Lianne Vos 3 legs voor 2 legs tegen
2e Sylvana Veltman 2 legs voor 2 legs tegen
3e Cassandra Hof 2 legs voor 3 legs tegen

Lianne debuteerde vandaag en deed dit niet onverdienstelijk. Sylvana, die bij de aspiranten had meegedaan, mocht op 301 beginnen in de poule. Ze wist toch tegen Cassandra te winnen waardoor ze 2e werd in de einduitslag. Cassandra, de koploper in de stand, had een mindere dag en werd uiteindelijk 3e.

Kwart-finale verliezersronde aspiranten:
Lorenzo Maatman-Detlef Oplaat 0-2
Milan Bontekoe-Stijn bontekoe 2-0

Halve-finale verliezersronde aspiranten:
Kelvin Halfwerk-Milan Bontekoe 1-2
Thijs de Vries-Detlef Oplaat 1-2

3e/4e plaats verliezersronde aspiranten:
Thijs de Vries-Kelvin Halfwerk 1-0

Finale verliezersronde aspiranten:
Milan Bontekoe-Detlef Oplaat 2-0

Milan was toch de ervaren aspirant in de verliezersronde. Met geluk kwam hij door de halve finale, maar in de finale maakte hij het goed af. Leuk was het voor Detlef dat hij bij zijn eerste deelname direct een beker mee kon nemen. Hetzelfde gold ook voor Thijs de Vries die met de beker voor de 3e plaats naar huis ging.

Kwart-finale winnaarsronde aspiranten:
Ryan Veltman-Rens Kieftenbeld 2-1
Justin Veltman-Niek Vos 2-0
Pascol Rooks-Jorn Kieftenbeld 2-0
Wesley Hurrebrink-Yoeri Bosma 2-0

Halve-finale winnaarsronde aspiranten:
Ryan Veltman-Justin Veltman 0-3
Pascol Rooks-Wesley Hurrebrink 1-3

3e/4e plaats winnaarsronde aspiranten:
Ryan Veltman-Pascol Rooks 0-2

Finale winnaarsronde aspiranten:
Justin Veltman-Wesley Hurrebrink 2-3

Het leek erop dat Wesley vandaag alles makkelijk zou gaan winnen. Maar Justin was niet van plan de overwinning weg te geven en kreeg zelfs kansen voor de winst. Uiteindelijk wist Wesley toch de overwinning naar zich toe te trekken en hij breidt zijn voorsprong in de stand verder uit. Wesley wist naast zijn overwinning ook nog een mooie 118-check uit te gooien.

Halve-finale verliezersronde junioren:
Robin Schutte-Gerjan Veltman 2-1
Ramon Machielsen-Rik Vroom 2-1

3e/4e plaats verliezersronde junioren:
Rik Vroom-Gerjan Veltman 0-2

Finale verliezersronde junioren:
Ramon Machielsen-Robin Schutte 3-0

Robin leek in de finale de weg kwijt terwijl hij daarvoor juist lekker gooide en de ervaren Gerjan naar huis stuurde. Ramon maakte er mooi gebruik van en pakte de winst in de verliezersronde.

Kwart-finale winnaarsronde junioren:
Kevin Hoop-Boyd Hoevenberg 0-3
Fabian Schrijver-Rhandy Drees 2-3

Halve-finale winnaarsronde junioren:
Damien Gerrits-Rhandy Drees 4-0
Danny Kiewiet-Boyd Hoevenberg 2-4

3e/4e plaats winnaarsronde junioren:
Rhandy Drees-Danny Kiewiet 3-1

Finale winnaarsronde junioren:
Damien Gerrits-Boyd Hoevenberg 5-3

Body wist de 1e ranking te winnen dit seizoen. Hierna wist Damien de ranking naar zijn hand te zetten. In de stand loopt hij verder uit op Boyd. Mooi is te zien dat de onderlinge strijd zeer sportief gestreden wordt en het zou mooi zijn als deze heren volgend jaar in het te vormen laco-team bij de jeugd in het land hun kunsten laten zien. Boyd wist met een 117-check nog wel de hoogste uitgooi bij de junioren te gooien.

Om 17.50 uur waren de finales gespeeld en kon de prijsuitreiking gedaan worden. In totaal werden er 18 bekers en 9 tegoedbonnen uitgedeeld. Voor een aantal darters is het gesneden koek, maar voor een aantal nieuwe bekerwinnaars was het helemaal nieuw en vol trots gingen ze dan ook op de foto. Dinand Kist nam het woord en bedankte vooral de schrijvers. Uiteindelijk ging de hele groep op de foto waarna ze tevreden naar huis konden.
De stand zal zo snel mogelijk bijgewerkt worden en op www.dvojeugd.nl geplaatst worden. Hierop zullen ook de foto’s van de vorige rankingen geplaatst worden.

De volgende ranking staat op de planning op 12 januari bij de Stamper in Vriezenveen. Dit is op een zaterdag en een aantal kinderen gaven al aan dat ze dan niet kunnen i.v.m. voetbal en andere hobby’s. Er zal nog geprobeerd worden deze te verplaatsen naar zondag 13 januari. Hou dus de site in de gaten.