Home Nederland Hoofdnieuws Maarten Dirk Woord wint succesvol jeugdtoernooi bij de dartclub 208

Maarten Dirk Woord wint succesvol jeugdtoernooi bij de dartclub 208

Maarten_Dirk_Woord

Afgelopen zaterdagmiddag was het dan zover. De dartclub 208 hield haar eerste open jeugdtoernooi. Er was een mooie opkomst van maar liefst 33 jeugdspelers, waarvan 14 van buiten Urk en natuurlijk waren er ook de nodige supporters en ouders. Om iets over 14:00 uur begon het toernooi met 7 poules van 4 en één poule van 5.

In poule 1, de poule van 5, zat het enige meisje van deze middag namelijk Marieke Woord. Zei wist zich goed staande te houden in deze poule en ze werd knap 3e achter Klaas Woort en haar broertje Maarten Dirk Woord. Ze wist als enige in de poule een leg te pakken van Maarten Dirk die dit toernooi later zou winnen won.

In de halve finale van de verliezersronde moest Luc van Veen tegen Henri Woort en Willem Pieter Bosme tegen Rinke Oost spelen voor een plaats in de finale. Luc won met 2-0 van Henri en tussen Rinke en Willem Pieter werd het ook 2-0 in het voordeel voor Rinke. In de finale was Luc een maatje te groot voor Rinke en het werd 3-1 voor Luc.

Voor de 3e en 4e plaats speelden Willem Pieter en Henri een spannende partij die eindigde in een 2-1 overwinning voor Willem Pieter. In de halve finale van de winnaarsronde speelde Martijn Lageweg tegen Maarten Dirk Woord. Maarten Dirk won deze met 3-1 en de andere halve finale ging tussen Justin van Tergouw en Jordy Ras. Justin was de betere en won met 3-0.

De finale was tussen Maarten Dirk en Justin. Deze spelers kennen elkaar goed van de NDB-toernooien waar elkaar regelmatig tegen komen en ze maakten er een waar spektakel van. Tot de 3-3 ging het gelijk op maar in de laatste leg was Maarten Dirk toch iets beter en hij won dan ook het toernooi met 4-3.

Martijn Lageweg won met 3-0 van Jordy voor de 3e en 4e plaats en de hoogste uitgooi was van Max Bouma, hij checkte 88.

Eind december komt er weer zo’n groot toernooi en dan zal er worden getracht om boven de 40 man uit te komen. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van dartclub 208.
.