Mach Darts Limited maakt zich klaar voor toekomst en contracteert Maikel Mossou Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Mach Darts Limited maakt zich klaar voor toekomst en contracteert Maikel Mossou

Mach Darts Limited maakt zich klaar voor toekomst en contracteert Maikel Mossou

Iedereen heeft de mogelijkheid om zichzelf in de schijnwerpers te spelen voor het sponsorschap van Mach Darts dat via IEDB (internationallitedartsboard via Instagram) wordt gescout. Met maar liefst 150 spelers in hun Online Order of Merit, die nog steeds groeit, is er een mooie diversiteit aan spelers door de hele organisatie die wemelt van het talent. Er zijn veel jonge spelers met PDC Development tour ervaring en ook PDC Q-school deelnemers die wekelijks tegen elkaar strijden in de strijd om dit klassement en om IEDB titels te winnen. Dat nu Maikel zichzelf in de kijker heeft gespeeld na een verdienstelijke periode op dit platform is niet gek. Binnen Mach Darts Management gingen Martijn Verdaasdonk, Gian van Veen en Shane Weeks hem al voor. Spelers die het afgelopen jaar mooie stappen hebben gezet in hun darts carrière. Met als kers op de taart Gian van Veen, die zijn PDC TV debuut maakte bij de Euro Tour in Hildesheim.

Marco Vrolijk (mede-eigenaar Mach Darts Limited):
We volgen Maikel Mossou vanaf de PDC Q-school 2022, ik was direct onder de indruk van zijn spel. De rust die Maikel uitstraalde was bijzonder te noemen en met de juiste training en ondersteuning zijn wij van mening dat hij een begrip voor de toekomst kan worden in de dartswereld.

Maikel registreert dit jaar pas zijn 3 e seizoen binnen de dartcompetitie WBDF en is het laatste jaar met een serieuze blik naar het darten gaan kijken en vanaf Q-school tevens online bij de IEDB. Hierin zien we wekelijks dat hij veel effort stopt om zichzelf door te ontwikkelen en niet onverdienstelijk. Hij noteerde zijn eerste 9 darter tegen Rowdy Schoremans.

We zijn dan ook blij dat we met Maikel aan de slag kunnen gaan. Met de juiste begeleiding en instelling zullen we er alles aan doen om hem naar het volgende niveau te helpen. Het geloof om de top van de PDC Development tour te bereiken is daar.

Maikel Mossou:
Het begon voor mij een aantal jaar geleden met mijn eerste darttoernooi, een carnavals darttoernooi samen met mijn neef. Ik had nog nooit gehoord van competitie darten, maar dat volgde al heel snel. Vervolgens kwam ik terecht in Etten-Leur bij een super groep, die mij 1.5 jaar later mij de kans gunde mee te doen aan de PDC Q-school 2022. Tot de dag van vandaag ben ik ze daar nog erg dankbaar voor.

Tijdens Q-school kwam ik voor het eerst in contact met Marco en dus ook met Mach Darts en de IEDB. Begin januari lagen de competities nog stil vanwege de corona maatregelen, dus zag ik de online toernooien van de IEDB als een kans om mijn niveau op pijl te houden. Het online niveau binnen de IEDB mag er namelijk wel wezen. Maar dat het zo snel zou ontwikkelen had ik niet durven dromen.

In zeer korte tijd heb ik mijzelf zien ontwikkelen en ondertussen heb ik toch mooi deelname van Q-school en een Development Tour op mijn naam mogen zetten. Mijn groei in performance was ook bij team Mach darts niet onopgemerkt gebleven. Hierdoor raakte we aan de praat en mocht ik lovende woorden in ontvangst nemen van Marco. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat MDL naar me heeft uitgesproken, hierdoor is er een mooie samenwerking ontstaan en ben ik zeer vereerd dat ik onder contract kom te staan met andere toppers als Gian van Veen, Martijn Verdaasdonk en Shane Weeks.

Ik ben gretig om mijzelf verder te ontwikkelen richting de toekomst. Mijn doel voor dit jaar is het behalen van het Jeugd WK. Met behulp van het Mach Darts Trainingsprogramma en steun van Marco Vrolijk en Ronnie Rickner (eigenaren Mach Darts Limited) en de mensen om mij heen ben ik ervan overtuigd om een mooie toekomst tegemoet te gaan binnen het darten. Ik heb er zin en ik kijk er zeer naar uit om Mach Darts te vertegenwoordigen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws