Home Nederland Hoofdnieuws Marcel Snijders wint Besloten ID Kampioenschap 2013 te Hilversum

Marcel Snijders wint Besloten ID Kampioenschap 2013 te Hilversum

Eindelijk was het dan zover……..Anko de Groot (D.C.H. The Waletta’s) kon z’n Besloten In Dubio Darts Kampioenschap-titel verdedigen die hij in 2012 had bemachtigd door toen in de finale van Danny van Diest (In Dubio 2 Desperados) te winnen.
Zondag 2 juni stond namelijk de 2013-editie op ’t programma en alleen spelers/speelsters die via café In Dubio aan de DBMNcompetitie deelnemen in 2013/2014 (of afgelopen seizoen deelnamen) waren dus uitgenodigd.

De ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig want…..mooi weer (lekker tussendoor het terras op)……vrolijk barpersoneel dwz Amber (maarja in café ID kennen we alleen maar vrolijke gezichten achter de bar)………de benodigde, door het café gesponsorde, prijzen …..én natuurlijk stond de wisseltrofee te glimmen EN Wie, O, Wie zou ‘m deze keer bemachtigen ?

Omstreeks 12.15 gingen we met 3 poule’s van 5 van start (opkomst viel wellicht een beetje tegen maar de echte diehards waren) en natuurlijk ging iedereen er vol tegen aan. Diverse leuke wedstrijden waren er te noteren en al snel werd er een hoge finish (hoogste was goed voor een taart van baknetbakkerij van Silfhout) gegooid dwz 188 door Tim Grootenboer…….zou ’t uiteindelijk de hoogste finish van de dag blijken te zijn………?

Na de poule’s met z’n alleen ’t terras op met jawel…..het welbekende broodje kroket dat door Zeldenrijk Snacks gesponsord was…..én weer heerlijk smaaktte.
Maar…….daarna begon ’t nu écht want tsja…….nu verliezen was klaar en geen kans meer op de titel.

1/8e finale
Marco Eijking had een bye aangezien Wouter Quist helaas weg moest
Danny van Diest had een bye aangezien dat vantevoren bepaald was via de loting (tsja 15 man he)
Lucas Bos won van Joey Beyen
Tim Grootenboer won van Anja Post
Marcel Snijders won van Dennis van den Oever
Anko de Groot won van Rob Nauta
Eugène Smit won van Marco van Schenkhof
Michael Hagen won van Jerry Stam

1/4e finale
Marco Eijking won van Lucas Bos
Marcel Snijders won van Tim Grootenboer
Danny van Diest won van Anko de Groot (herhaling van de finale van 2012……..was wederom spannend met kansen voor beide heren dus)
Michael Hagen won van Eugène Smit (en zette te nieuwe Hoogste Finish op ’t bord met 120….bleek al met al de hoogste van de dag)

1/2e finale
Marcel Snijders won van Marco Eijking (maar wat een thriller)
Michael hagen won van Danny van Diest (duidelijke cijfers)

Finale
Wat een wedstrijd……..zo horen finales te zijn !
Michael komt met 1-4 voor en er lijkt geen vuiltje aan de lucht mààr……….in die 5e leg zette Marcel ‘m op 170 weg en Michael checkt…….dus…..tsja, toen was Marcel gebrand (want het is geen verplichting om je tegenstander een kans op die 170 te geven maar……..)……..vervolgens werd het via 3-4, 3-5 uiteindelijk 5-5 (Michael had al meerdere wedstrijddarts gehad) en moest er een beslissende leg aan te pas komen…………………………………en wie die won………………………Michael mist wederom een aantal matchdarts en………..inderdaad jawel Marcel checkt met z’n eerste matchdart dus…………..wint alsnog de begeerde 2013-titel inclusief prijs en wisseltrofee.
Michael dus verdienstelijk 2e met prijs.
De gedeeld 3e plaats (prijs) was voor Marco Eijking (weer helemaal terug !) en Danny van Diest (wanneer maakt hij z’n favorietenrol nu eens waar ?).

De prijsuitreiking vond plaats met vooraf allemaal een drankje namens de gelegenheid en al met al was het dus wederom een zéér geslaagde dartsdag in café In Dubio !

Redactionele noot: Dit is een ingestuurd nieuwsbericht.