Home Nederland Hoofdnieuws Marcel Snippe wint 7e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

Marcel Snippe wint 7e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

Afgelopen donderdag kwamen er weer 20 darters meedoen aan de wekelijkse ranking bij ENC DARTS in Nijverdal. Er konden zo 5 poules gemaakt worden die door Geert Spenkelink en Marco Schalen geloot werden. Klokslag 20 uur werd er begonnen met de ranking en de uiteindelijke finales waren om 23.15 uur afgelopen. Ook deze week weer een hoog niveau met enkele ere-divisie spelers die uitkomen bij de Dartvereniging Stedendriehoek (DVS) en Dartvereniging Oost-Nederland (DVO). De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:
Dick Bontekoe-Lindsey Schakelaar 2-0
Remon Nijland-Domingus Souhuwat 1-2 (Remon 1×180)

Kwart-finale verliezersronde:
Jan Tijhuis-Danielle Scholman 2-0
Arthur Smals-Dick Bontekoe 2-0
Jurgen Kamp-Mathijs Kamp 0-2
Martin de Blecourt-Domingus Souhuwat 0-2

Halve-finale verliezersronde:
Jan Tijhuis-Arthur Smals 1-3
Mathijs Kamp-Domingus Souhuwat 3-0

Finale verliezersronde:
Arthur Smals-Mathijs Kamp 3-1

Arthur had nog niet eerder meegedaan bij ENC DARTS en speelt zelf 1e divisie bij de DVS. Mathijs is jeugdlid bij ENC DARTS en nog maar net 14. Arthur kwam uit een goede poule en belande net niet in de winnaarsronde. In de halve-finale schakelde hij al de nummer 2 van de ranking Jan Tijhuis uit in een hele mooie partij. Ook de finale wist hij te winnen, maar Mathijs pakte nog mooi een leg mee. Zondag mag Mathijs zijn kunsten laten zien bij de jeugdranking van de DVO die bij Cafe de Sport in Enschede wordt gehouden. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina DVO jeugddarten of op www.dvodarts.nl

Achtste-finale winnaarsronde:
Robin Koning-Kevin Hoop 3-1 (Robin 1×180)
Marco ten Pas-Marco Schalen 3-0 (Marco Schalen 1×174)

Kwart-finale winnaarsronde:
Marco Jansen-Geert Spenkelink 3-0
Mark Meijer-Robin Koning 2-3 (Mark 1×180 + 114-check)
Marcel Snippe-Rudy Kelder 3-1
Christian Hekman-Marco ten Pas 3-1 (Christian 3×180)

Halve-finale winnaarsronde:
Marco Jansen-Robin Koning 1-3
Marcel Snippe-Christian Hekman 3-2

Finale winnaarsronde:
Robin Koning-Marcel Snippe 0-4 (Marcel 1×180)

Vandaag werd er weer met een hoog niveau gedart. Robin gooide goed tot de finale en Marcel kwam goed weg tegen Christian in de halve finale die 5 wedstrijdpijlen miste. In de finale gooide Marcel lekker rustig door en leek het er bij Robin niet meer in te zitten. Alleen de laatste leg leek hij nog mee te komen, maar het mocht niet baten. Marcel gooide zijn legs uit in 24,20,18 en 19-darts.

De stand is inmiddels weer bijgewerkt en staat op www.encdarts.nl Hier is ook het koppeltoernooi te vinden wat we zondag 26 oktober organiseren. Opgeven/aanmelden kan daar ook.