Marco Smit wint money-darts toernooi in clubgebouw "Onze veilige Haven" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Marco Smit wint money-darts toernooi in clubgebouw "Onze veilige Haven"

Marco Smit wint money-darts toernooi in clubgebouw "Onze veilige Haven"

Ondanks de concurrentie van rankings en zomercompetitie wisten er afgelopen vrijdag toch 13 deelnemers de weg te vinden naar clubgebouw "Onze veilige haven". Na het sluiten van de inschrijving werd er toch besloten om vooraf nog even een koppeltoernooi te spelen. Dit resulteerde in 6 koppels die werden verdeeld over 2 pouletjes van 3.

In de poules geen verrasingen en de 2 laatste nummers 3 valde af. In eerste halve finale hadden Marco Smit en Jisse de Boer geen moeite met hun tegenstanders en plaatste zich voor de finale. Tegenstanders werden hierin Michael Vielvoye en Ricardo Ham. Vielvoye en Ham hadden het nog zwaar maar in de laatste leg gooide ze toch de juiste dubbel en werd er met 3-2 gewonnen van Lesley van Schijndel en Ricardo van Munster.

In de finale ging het over en weer. Marco en Jisse kwamen 1-0 voor maar binnen no-time stond het weer 1-1. Hierna werden er wat dubbels gemist door beide koppels maar uiteindelijk waren het toch Michael en Ricardo die de voorsprong namen en dit niet meer weggaven. Met 4-2 werden Marco en Jisse verslagen en kon het single toernooi beginnen.

De singles werden gespeeld in 3 pouletjes van 3 en 1 poule van 4 waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatste voor de winnaarsronde en de overige gingen naar de verliezersronde.

In poule 1 won Rob Schuurman beide partijen en werd hij poulewinnaar. Patrick Schuil werd 2e ten koste van Marcel vd Hoeven.

In poule 2 was het Jisse de Boer die de lakens uit deelde. Eerst werd er gewonnen van Johan Schuil en later moest ook Marco Smit het onderspit delven tegen Jisse. Marco werd 2e in deze poule.

In poule 3 was het Ricardo Ham die zich als poulewinnaar plaatste voor de kwartfinale ten koste van Ricardo van Munster (2e) en Lesley van Schijndel (3e).

In poule 4 werd Michael Vielvoye eerste in de poule en liet respectievelijk Kees de Bruin (2e), Leo (3e) en Ronald Koffen (4e) achter zich.

Omdat er 5 mensen in de verliezersronde belande moesten de 2 met de minste punten een bo3 gooien voor een plaats in de halve finale. Johan Schuil rekende hier af met Ronald Koffen en kon zich opmaken voor een partij tegen Lesley van Schijndel. Lesley nam een 1-0 en een 2-1 voorsprong in deze partij maar wist de partij niet naar zijn hand toe te trekken. Johan dus naar de finale. Tegenstander werd hierin Leo die in de halve finale afrekende met Marcel vd Hoeven. In de finale viel er echter weinig eer te behalen voor Leo en won Johan zo de verliezersronde.

In de kwartfinale winnaarsronde verloor Rob Schuurman van Ricardo van Munster Gunde Jisse de Boer zijn tegenstander Kees de Bruin geen leg, won Ricardo Ham van Patrick Schuil en rekende Marco Smit af met Michael Vielvoye. Ook in de Halve finale was het Jisse die geen leg weggaf en zich met 4-0 voor de finale plaatste ten koste van Ricardo. Ook Marco Smit plaatste zich voor de finale nadat hij Ricardo Ham versloeg die toch wel redelijk wat dubbels liet liggen.

Finale Jisse vs. Marco dus. Mooi affiche, en dat werd het ook. Jisse vergat alleen 2x zijn eigen leg uit te gooien en kwam zodoende onnodig in de problemen maar wist toch 2x terug te breken. Echter in de 5e leg was het Marco die via een sterke leg weer de break en de voorsprong pakte. Vervolgens werden beide legs gehouden en stond het 3-4. Helaas voor Jisse werden er weer 3 pijlen gemist voor de 4-4 en was het Marco die zodoende de finale won en met het nodige prijzengeld naar huis ging.

Er werden vandaag in totaal 12x 180 gegooit waarvan Jisse er met 6 de meeste voor zijn rekening nam. De hoogste finish leek lange tijd uit te gaan naar Michael Vielvoye die in de poule 141 uitgooide maar in de kwartfinale verbeterde Ricardo van Munster deze finish door 146 uit te gooien.

Ik wil graag iedereen bedanken voor hun komst en graag tot 28 juli. Ook dan staat er een Koppel en een single toernooi op het programma.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws