Home Nederland Hoofdnieuws Martin Jongejan wint Open Cromstrijen, runnerup Jan v.d. Rassel

Martin Jongejan wint Open Cromstrijen, runnerup Jan v.d. Rassel

17df663e477b2b44ad0b115d95b43b1e

Afgelopen donderdag werd alweer de zesde editie van het Open Cromstrijen georganiseerd, ditmaal in Café de Gouden Leeuw te Maasdam. Ondanks dat het toernooi kleiner opgezet is als andere jaren, wisten er nu toch ruim zestig darters de lokatie te vinden. Niet alleen recreatieve darters uit de regio, maar ook enkele klassebakken waren aanwezig. Zo zagen we o.a. Nederlands international Danny Schellekens, veteraan Jan van der Rassel, Martin Jongejan en Marco Smit een gooi doen naar die titel.

In de uiteindelijk halvefinale vonden we Jan van der Rassel en Sander van Oostenbrugge. De veteraan kreeg weinig tegenstand van de Flakkeeënaar en won dan ook overtuigend met 5-0. De andere halvefinale bracht wel het zo gewenste vuurwerk. Martin Jongejan en Danny Schellekens maakte er een hoogstaande partij van, waar de eigen legs keer op keer gewonnen werden. De beslissende negende leg werd zeer sterk begonnen door Jongejan en wist dan ook uiteindelijk deze winnend af te sluiten, waardoor hij in de finale stond tegen Van der Rassel.

Beide heren zijn elkaar al vaker tegen gekomen op de verschillende toernooien, dus beiden heren wisten wat hun te doen stonden. Van der Rassel voelde zich het meest op zijn gemak aan het begin van de finale en nam dan ook erg snel een 3-0 voorsprong. Maar dit was dan ook gelijk het punt van ommekeer, want Jongejan begon ze langzaam aan steeds beter te raken en boog een achterstand om naar een 4-3 voorsprong. Van der Rassel wist de leg daarop nog wel gelijk te maken, maar daar bleef het dan ook bij. De finale werd met 6-4 beslist door de man uit Den Bommel en laat ook nu weer zien in goede vorm te zijn.

De verliezersronde werd gewonnen door Edwin Suijlekom, dit door Melven v.d. Wal te verslaan in de finale. Eerder op de dag werd er ook een koppeltoernooi gespeeld. Marco Smit wist samen met Jaimy van Bavel de winnaarsronde te winnen. Zij versloegen in de finale Andrew Helsemans en Edwin van Suijlekom. De verliezersronde bleek een prooi voor Patrick van den Boogaard en Roy Moerenhout, dit door John Lokken en Sander van Oostenbrugge te verslaan.