Mathijs Kamp wint ook 11e avond zomerranking Play It Nijverdal Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Mathijs Kamp wint ook 11e avond zomerranking Play It Nijverdal

Mathijs Kamp wint ook 11e avond zomerranking Play It Nijverdal

Donderdag-avond stond alweer de 11e avond van de zomerranking bij Play It in Nijverdal op het programma. Wederom kwamen de deelnemers uit verschillende plaatsen om gezellig een potje te gooien tegen elkaar. Buiten was het koud en veel regen, binnen droog en gezellig.

Om 20 uur stonden er 25 deelnemers op papier die verdeeld werden over 6 poules. 1 poules van 5 waarin een best off 3 werd gespeeld en de andere 5 poules van 4 konden een best off 5 spelen.

Al om 21.30 uur kwam de eerste poule binnen en de tweede kwam er snel achteraan. Er konden al een paar wedstrijden van de knock-out fase gespeeld worden, maar daarna was het wachten tot 22.15 uur tot de laatste poule binnen waren. Hierna liep het mooi door en om 23.30 uur waren de finales gespeeld.

De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:

Martin de Blecourt-Domingus Souhuwat 2-1

Rik Vroom-Arjan Lepelaar 2-0

Marco Klein-Benjamin Reede 2-0

Marco Jansen-Dick Bontekoe 2-0

Jarno Pas-Ronny Driezes 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Kevin Hoop-Martin de Blecourt 2-0

Danielle Geerdink-Rik Vroom 2-1

Arjen Maneschijn-Marco Klein 0-2

Marco Jansen-Jarno Pas 1-2

Halve-finale verliezersronde:

Kevin Hoop-Danielle Geerdink 3-0

Marco Klein-Jarno Pas 3-0

Finale verliezersronde:

Kevin Hoop-Marco Klein 3-0

Kevin stond een aantal weken aan kop in de tussenstand, maar had een paar slechte resultaten en kon de 1e plek niet vasthouden. Ook vandaag wist hij de winnaarsronde net niet te halen, maar in de verliezersronde wist hij de winst zonder leg verlies binnen te halen. Marco die vorige week in de winnaarsronde nog liet zien waar hij toe in staat is moest het deze week ook doen in de verliezersronde. De finale had hij niet veel meer in te brengen ondanks dat hij ook nog geen leg had verloren tot de finale.

Achtste-finale winnaarsronde:

Danny Jansen-Mathijs Kamp 0-3

Kevin Brandwacht-Jan Tijhuis 0-3 (Jan 126-check)

Fabian Hessink-Paul Wansing 1-3

Danielle Scholman-Olaf ter Maat 3-2

Kwart-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Mathijs Kamp 2-3 (Mark 1x180)

Danny Koel-Jan Tijhuis 0-3

Tim Welgraven-Paul Wansing 3-1

Jeroen Geerdink-Danielle Scholman 3-0

Halve-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Jan Tijhuis 3-1 (Jan 1x180)

Tim Welgraven-Jeroen Geerdink 3-2 (Jeroen 100-check)

Mathijs Kamp-Tim Welgraven 4-3

Vandaag twee jeugdspelers in de finale tegen elkaar. Tim wist afgelopen seizoen de DVO-jeugdranking te winnen voor Wesley Hurrebrink en Mathijs werd bij het NK 3e achter Maikel Verberk en Justin van Tergouw. Het niveau was dan ook hoog en de meeste legs stond er na 15 darts al een lage uitgooi op het schrijfbord. Mathijs nam een 2-0 voorsprong maar Tim wist goed terug te komen tot 2-2. Mathijs hield zijn leg voor een 3-2 voorsprong en Tim deed hetzelfde voor 3-3. De 7e en laatste leg moest de beslissing brengen, maar toch zie je dan dat er wat druk op kwam bij beide heren. Ze misten beide meerdere pijlen voor de wedstrijd. Uiteindelijk wist Mathijs de laatste dubbel wel te gooien en daarmee voor de 5e keer een ranking-avond te winnen. In de tussenstand heeft hij inmiddels een voorsprong van 25 punten en het lijkt erop dat dat genoeg is om de zomerranking 2016 bij Play It te gaan winnen.

Jeroen Geerdink wist vandaag met een 156-check in de poule de hoogste finish te gooien.

18 augustus is de 12e avond en dan zal er 25 augustus een barbeque klaar staan en zal er een groot aantal consumpties gratis zijn (misschien alles). Iedereen die tot nu toe heeft meegedaan is van harte welkom bij de barbeque.

De tussenstand staat op de facebook-pagina van Play It Nijverdal.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws