Home Nederland Hoofdnieuws Michael van Dijk winnaar 16e HW Django Moneydarts 2018

Michael van Dijk winnaar 16e HW Django Moneydarts 2018

Woensdagavond 10 januari stond in Café Merwehof te Dordrecht alweer de 16e editie van de wekelijkse HW Django Moneydartstoernooien op het programma. Na twee drukke edities mocht de organisatie van HW Darts ditmaal 22 deelnemers verwelkomen en kon er tijdig worden gestart met de gebruikelijke poulefase, waarin zou worden bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

Na de poulefase zagen we 7-voudig finalist, Danny van Trijp, nu een keer terug in de finale van de verliezersronde samen met poulegenoot Berry Herks. Zij moesten in hun poule Mike van Duivenbode en Erik van Rijswijk voor zich dulden, waarna Danny te sterk was voor Jeffrey Weiss (4-0) en Erik Kraaijenbrink (4-1) en Berry op zijn beurt in 2 spannende wedstrijden afrekende met Lorenz van de Vlag (4-3) en Nigel Dikhoff (4-3).

Tijdens het onderling treffen in de poulefase trok Danny al met 3-1 aan het langste eind tegen Berry en ook in de finale kwam ditzelfde wedstrijdbeeld naar voren. Berry wist ditmaal 2 legs te pakken, maar kon niet voorkomen dat Danny de overige 5 legs binnen haalde. Uiteindelijk was het dus Danny van Trijp die na 3 eindzeges in de winnaarsronde een eindzege wist te boeken in de verliezersronde.

Kwartfinale:

Danny van Trijp 4-0 Jeffrey Weiss

Melvin van Hulst 1-4 Erik Kraaijenbrink

Lorenz van de Vlag 3-4 Berry Herks

Nigel Dikhoff 4-2 Kevin Woestenberg

Halve finale:

Danny van Trijp 4-1 Erik Kraaijenbrink

Berry Herks 4-2 Nigel Dikhoff

Finale:

Danny van Trijp 5-2 Berry Herks

Ook in de winnaarsronde wist er een Van Trijp een finaleplek te bemachtigen. Wesley behaalde een 1e plaats in de poule ten kosten van Dennis Faasen, Richie IJzermans, Jeffrey Weiss en Hans Stiphout, waarna hij deze goede lijn wist door te zetten tegen Stefano van Engelen (4-1) en Wesley Plaisier (5-3).

Zijn tegenstander in de finale werd Michael van Dijk. Ook hij werd in 1e in zijn poule, waarbij hij zelfs geen leg afstond aan Dylan Sprangers, Melvin van Hulst en Kevin Woestenberg, waarna hij in 2 sterke onderonsjes met Jeffrey Stigter (4-2) en Mike van Duivenbode (5-3) de winnende partij was.

Voor beide heren was dit pas hun eerste finale van de HW Django Moneydartscyclus, al had Michael van Dijk er al een finale opzitten tijdens de 1e editie van de Open Café Merwehof Singles, waarin hij met 6-3 het onderspit moest delven tegen Jeffrey Stigter. Ditmaal liep het voor hem voorspoediger, maar gaf Wesley goed tegengas, waardoor we een spannende finale voorgeschoteld kregen.

Uiteindelijk moest een beslissende laatste leg de doorslag geven wie er met de 1e plaats van €75,- van door zou gaan. Hierin bleek Michael het koelbloedigst en schreef hij met een 6-5 overwinning de 16e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam.

Kwartfinale:

Jeffrey Stigter 2-4 Michael van Dijk

Mike van Duivenbode 4-1 Dennis Faasen

Wesley van Trijp 4-1 Stefano van Engelen

Wesley Plaisier 4-3 Erik van Rijswijk

Halve finale:

Michael van Dijk 5-3 Mike van Duivenbode

Wesley van Trijp 5-3 Wesley Plaisier

Finale:

Michael van Dijk 6-5 Wesley van Trijp

Ondanks de 8 maximale scores van Mike van Duivenbode nam Michael van Dijk met 10 stuks toch het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers voor zijn rekening, terwijl de hoogste finish van 144 uit handen kwam van Erik van Rijswijk.

Woensdagavond 17 januari zal Café Merwehof te Dordrecht weer centraal staan voor de 17e HW Django Moneydarts 2018, waarbij de winnaar weer met minimaal €75,- huiswaarts zal keren. Daarnaast zal ieders eerste 180’er worden beloond met een consumptie van het huis en zal er worden getracht de nummer 1 tot en met 4 van beide rondes te voorzien van een prijs, evenals bij voldoende deelnemers de hoogste finish en de beste dame.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl