Home Nederland Hoofdnieuws Michael van Gerwen pakt titel van singletoernooi Open Wijchen

Michael van Gerwen pakt titel van singletoernooi Open Wijchen

Gerwen Michael nul11

Na de inschrijving bleek dat er behoorlijk wat kwaliteit aanwezig was tijdens de 13e editie van het Open Wijchen. Om maar een paar namen te noemen waren o.a. Michael van Gerwen, Gino Vos, Rico Dera, Frans Harmsen, Erik Clarijs, Jordy Terburg, Pedro Heijnen en nog veel meer talenten van de partij. Er werd begonnen met een koppeltoernooi waar 32 koppels zich voor hadden aangemeld. Na de eerste ronde kwamen er gelijk een aantal krakers tevoorschijn. Frans Harmsen en Erwin van Zoeren moesten het tegen de broertjes Michael en Kevin van Gerwen opnemen. Het werd een spannende 2-1 voor de broers.

In de ronde daarna kwamen Michael & Kevin het duo Nico Thissen/Jordy Terburg tegen en opnieuw werd het 2-1, maar dan voor het laatste tweetal. Een andere wedstrijd in de kwartfinale was Roy Leenders/Gino Vos tegen Rico Dera/Dennis Kolen. Ook daar werd het 2-1, en nu zaten Roy en Gino aan de goede kant van de score. Zij kregen in de halve finale te maken met Jan van de Rassel en Ferry Beijleveld en opnieuw werden alle legs gespeeld. Met 3-2 bereikten Gino/Roy de finale, omdat Frans en Ferry maar liefst 6 wedstrijddarts misten. De andere finalist werd het eerder gemelde koppel Nico Thissen/Jordy Terburg. Ook zij moesten in de halve finale tot en met de 5e leg strijden tegen Marco Smit en Sylvit Luciana uit Rotterdam: 3-2.

De finale kreeg een bijzonder scoreverloop. Roy en Gino gingen vol gas van start en profiteerden van elke kans die ze kregen. Ze liepen vlotjes uit naar 3-0. Wat er daarna gebeurde weet niemand, maar ineens waren de triples en dubbels moeilijker te vinden en Nico en Jordy kwamen juist op stoom en wisten daardoor 4 legs op rij binnen te slepen. Nico en Jordy werden zo de winnaars van het koppeltoernooi in een hoogstaande finale, waar in totaal 5 keer een 180 gescoord werd.

Het singletoernooi werd eerst in het poule-systeem afgewerkt, waardoor er in 18 poules werd gestreden om de eerste twee plekken die recht gaven op de winnaarsronde. Al met al waren er slechts weinig opvallende resultaten, maar er gingen toch een aantal namen naar de verliezersronde die je van tevoren niet voorspeld had. Toch zaten de koppelfinalisten Roy Leenders en Nico Thissen in die ronde en zij kregen tegenstand genoeg maar in de halve finales zaten ze er nog steeds bij. Nico Thissen moest tegen Erwin van Zoeren spelen en verloor daar met 0-3. In de andere halve finale speelde Roy Leenders tegen Roy Peters en ook hij verloor, maar dan met 2-3. De finale was dus tussen Erwin van Zoeren en Roy Peters. De wedstrijd ging gelijk op en beide spelers haalden om en om de legs binnen. Erwin wist echter de belangrijke laatste leg te winnen en dankzij de 4-3 winst won hij de eerste plek en de eer.

Na de poules gingen dus 36 mensen naar de winnaarsronde, en in één van de voorrondewedstrijden viel het doek al voor Rico Dera. Stefan Couwenberg was hem met 3-0 de baas. Toen de loting was geweest bleek uit het schema dat zo’n beetje de grootste kanshebbers allemaal onderin het schema te vinden waren. Op voorhand hadden we daar al een aantal topwedstrijden in het vooruitzicht. Het begon al bij de laatste 32 waar de wedstrijd Michael van Gerwen tegen Jordy Terburg tevoorschijn kwam, 3-1 werd het. Bij de laatste 16 stond Gino Vos tegenover Jan van de Rassel, maar Gino kon geen vuist maken, 3-0. Jan kreeg vervolgens Frans Harmsen voor zijn kiezen en dat was een partij om je vingers bij af te likken. Dikke scores, prima finishes en toch nog een beeetje nervositeit op de laatste dubbel. Frans Harmsen had uiteindelijk de pijl op de juiste plek, 3-2.  Frans kon vervolgens in de halve finale aan de bak tegen Michael van Gerwen, maar Michael was niet te pakken. Met zeer imponerende legs scoorde hij een 4-0.

Aan de andere kant van de sheet werden natuurlijk ook behoorlijke wedstrijden uitgevochten en in de halve finale kwamen Stefan Couwenberg en Ferry Beijleveld bovendrijven. Stefan had zich langs Dennis Kolen, Ricardo Lieftink en Sylvain van Boxtel gewurmd en Ferry Beijleveld liet zijn hielen zien aan André Steenbakkers, Danny Klompenburg en Patrick van Olderen. Ook Stefan maakte er een duidelijke zaak van in de halve finale, Ferry kreeg slechts 1 leg tegen 4 van Stefan.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld door Frans Harmsen en Ferry Beijleveld. Frans bleek met 3-2 de sterkste in een aardige wedstrijd.

De finale werd dus gespeeld door Michael van Gerwen en de verrassende Stefan Couwenberg. Michael ging op zijn bekende manier als een speer van start en gunde Stefan in de eerste 3 legs geen enkele kans op een finish. Daarna krabbelde Stefan wat terug, omdat Michael wat slordiger werd in zijn scores. Na de 3-1 werd het 3-2, maar Michael hervond zijn scores weer en maakte er weer rap 4-2 van. Stefan antwoordde gelijk met een hele sterke voor de 4-3, maar uiteindelijk was Michael hem toch de baas en gooide de wedstrijd op slot met 5-3.

De hoogste finish van de dag werd zelfs twee keer gegooid: Michael vd Bongard in de poules en Jan vd Rassel bij laatste 32 in de winnaarsronde wisten allebei een 164 uitgooi te realiseren. Jan deed dat overigens in een 12-darts game.

Een overzicht van alle uitslagen vind je onder dit artikel in het document in de bijlage.
.