Home Nederland Hoofdnieuws Michel van de Host wint finale dag 4e Cashino Vrijbuiter Darts Ranking

Michel van de Host wint finale dag 4e Cashino Vrijbuiter Darts Ranking

Zondag 3 november was het dan zo ver. Een dag die menig darter in zijn agenda had genoteerd als dé finale dag van de Cashino Vrijbuiter Darts Ranking.  De dag waarop maar liefst een kleine € 3.000,–verdeeld ging worden. Een greep uit de kanshebbers op de hoofdprijs van € 650,–  Ahmad Ahmaddy, Jeffrey Bekema, Mark Lieftink, Ronald Lenderink, Quin Wester, Berry Ortse, Tim Rudolf, Michel van de Horst, Michael Stoeten en Tokan Ata. Tevens was er een dame, Stephennie van Hierden,  van de partij. Een groot compliment voor haar om in dit dartsgeweld de strijd gewoon aan te gaan en na afloop van als beloning hiervoor, van Tokan,  een extra geldprijs (voor beste dame) in ontvangst mocht nemen.

Voordat er werd begonnen met de poules werden er eerst nog de nodige prijzen uitgereikt.

De nummers 1  t/m 5 van de eindstand van de ranking (Ahmad Ahmaddy/Tokan Ata/Michel van de Horst/Ronald Lenderink en Mark Lieftink) kregen nl  ieders € 100,–.  Daarnaast waren er nog 2 extra prijzen van € 50,– voor de meeste 180érs (46x) en 100+ (15x) finishes tijdens de ranking. Deze beide prijzen gingen naar Ahmad Ahmaddy.

Nadat de loting was verricht, kon er om 14.00 begonnen worden met de poule wedstrijden.  Een pittige loting voor sommigen. Vanaf de eerste poule wedstrijden kon de eerste 180érs worden genoteerd en moest er flink gestreden worden om een plekje in de winnaarsronde te bemachtigen. Door het sterke deelnemers veld en daarbij de sterke loting werd al gelijk duidelijk dat ook de verliezersronde er niet ééntje was die je zo maar even ging winnen.

Het waren uiteindelijk Michael Stoeten en Michel van de Horst die zich wisten te plaatsten voor de finale van de winnaarsronde. Michael deed dit door oa te winnen van Bas Nuesink en Tokan Ata. Michel haalde de finale door overwinningen op oa Tim Rudolph en Quin Wester.

In die finale was het Michael die sterk begon en de eerste legs verdiend op zijn naam schreef. Het was Michel die rustig bleef en met al zijn ervaring leg voor leg dichterbij kwam en elk kansje die hij kreeg benutte. Michel leek nog een tandje bij te kunnen schakelen en stoomde door. Het was dan ook uiteindelijk Michel van de Horst die met een 7-4 overwinning de 4e Cashino Vrijbuiter Darts Ranking op zijn naam schreef en de geldprijs van maar liefst € 650,– in ontvangst mocht nemen.

De verliezersronde kende zoals gezegd ook een zeer sterk deelnemersveld. Het waren uiteindelijk Ahmad Ahmaddy en Klaas Venenberg die zich plaatsten voor deze finale. Ahmad deed dit oa door overwinningen op Mark Lieftink en Mahmut Hasturk. Klaas wist zich te plaatsen door oa William v Luttikhuizen en Jeffrey Vink te verslaan. Het was Ahmad die zijn favoriete rol waarmaakte en de finale met 5-2 wist te winnen en een geldprijs van € 175,– in ontvangst mocht nemen.

De hoogste finish (155) van die dag kwam op naar van Berry Ortse.

Al met al een hele gezellig dag met darten van een zeer hoogniveau (46x 180 en 11x 100+ finish) en wederom een heerlijk buffet van het huis. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde Cashino Vrijbuiters Darts Ranking.  

Een bedankje naar de hoofdsponsor Cashino, Tokan van Café de Vrijbuiter, Frans Verdiessen (foto’s + Website) Collin de Roo (posters + FB) Roy de Roo/William van Luttikhuizen/Monique vd Horst /Ashley Hoeven voor de organisatie tijdens de ranking en uiteraard alle deelnemers is dan ook terecht op zijn plaats.

Hieronder nog enkele uitslagen, 100+ finishes en 180érs:

Winnaarsronde

Kwartfinales:

Michael Stoeten – Bas Nuesink 5-1

Ronald Lenderink – Tokan Ata 3-5

Quin Wester – Jeffrey Bekema 5-2

Michel van de Horst – Tim Rudolph 5-1

 

Halve finales:

Michael Stoeten – Tokan Ata 6-4

Quin Wester –Michel van de Horst 1-6

 

Finale:

Michael Stoeten – Michel van de Horst 4-7

 

Verliezersronde

Kwartfinales:

Mark Lieftink – Ahmad Ahmaddy 1-4

Mahmut Hasturk – Eddy van Haaren 4-0

Timo de Graaf – Jeffrey Vink 1-4

Klaas Veneberg – William van Luttikhuizen 4-3

 

Halve finales:

Ahmad Ahmaddy – Mahmut Hasturk 5-1

Jeffrey Vink – Klaas Veneberg  3-5

 

Finale:

Ahmad Ahmaddy – Klaas Veneberg 5-3

 

100+ finishes:

Berry Ortse 155

Klaas Veneberg 154

Michel van de Horst 143

Quin Wester 129/122/110/102

Ronald Lenderink 127

Timo de Graaf 116

Bob Verduyn 106

 

180érs:

Tokan Ata 11 x

Michel van de Horst 7x

Michael Stoeten 6x

Tim Rudolph 4x

Ahmad Ahmaddy/ Jess van de Kamp 3x

Mark Lieftink/ Quin Wester/Timo de Graaf 2x

Bob Verduyn/Jeffrey Bekema/Ronald Lenderink/Frans Verdiesen/Bas Nuesink/ Klaas Veneberg 1x