Michel van der Horst wil zijn kennis delen met jeugd uit Deventer Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Michel van der Horst wil zijn kennis delen met jeugd uit Deventer

Michel van der Horst wil zijn kennis delen met jeugd uit Deventer

Michel van der Horst is een succesvol Deventer darter, steeds vaker gooit hij zichzelf naar het erepodium. Onlangs is Michel voor nog een jaar gevraagd voor het Nederlandse dart team. Een grote eer. Michel heeft veel steun gehad aan zijn ouders die beiden fanatieke darters waren. Michel verteld: “Spelenderwijs is mij het darten bijgebracht. Waar het maar kon werd gedart en daarom is het voor mij een soort 2e natuur. Ik ben me erg bewust dat ik daarmee veel geluk heb gehad.”

Michel vervolgd:“Ik wil graag de Deventer jongeren inspireren en mijn kennis overdragen. Darten is meer dan een pijltje gooien. Er komt veel meer bij kijken, je oog-hand coördinatie wordt getraind en op de proef gesteld, je leert goed en snel hoofdrekenen maar je leert ook geduld te hebben met de tegenstander en teamgenoten. Tja, niet iedereen gooit even snel of goed zijn pijlen in het bord.”

Michel wil graag laten zien dat het darten de kroegen ontgroeit is en dat het niet altijd gepaard gaat met alcohol en rokerige ruimtes. In Deventer zijn niet veel gelegenheden waar onze kinderen en jongeren met de juiste begeleiding kunnen leren darten, heeft Michel ervaren.

Michel legt uit: “Ik ga beginnen met een maandelijkse workshop waarbij kinderen en jongeren kunnen binnenlopen om een potje te darten. Maximale leeftijd is 17 jaar. Zij kunnen bij mij terecht met allerlei vragen over werp techniek, reken trucjes, maar ook wat wel en niet mag op de baan. Eigenlijk wil ik hun vraagbaak en coach zijn.

Michel zal op 28 september vanaf 19.30 uur zijn eerste maandelijkse workshop houden in Wijk- en Speeltuinvereniging De IJssel, Kersenstraat 2. De bedoeling is om in een later stadium, bij genoeg animo, een jeugdcompetitie in Deventer te houden.

Bron: Levenindeventer.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws