NDB maakt uitzondering KDO spelers voor huidig lopend seizoen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB maakt uitzondering KDO spelers voor huidig lopend seizoen

NDB maakt uitzondering KDO spelers voor huidig lopend seizoen

Om de darters van de KDO op dit moment niet de dupe te laten worden van acties en besluiten van anderen heeft de NDB besloten hen de competities en wedstrijden van de NDB binnen het lopende seizoen af te laten maken, ondanks het royement van de KDO.

In een eerder geplaatst artikel is terug te lezen waarom en op welke gronden de NDB besloten heeft de KDO als lidorganisatie te royeren. Dit royement heeft formeel tot gevolg dat het lidmaatschap per direct is opgezegd. Juist dit lidmaatschap is vereist om deel te nemen aan bijvoorbeeld de Superleague Nederland, maar ook de Champions League of Darts en de Landelijke Divisie- en Bekerkampioenschappen in juni.

Tijdens uitvoerig beraad in de afgelopen dagen en op verzoek van vertegenwoordigers van lidorganisaties tijdens het voorzittersoverleg, is voornamelijk gekeken naar het belang van de darters zelf. Hier geeft de NDB gehoor en invulling aan door deze uitzondering te maken. De teams van de KDO worden dus volgende maand alsnog uitgenodigd voor de divisie- en bekerkampioenschappen, de Champions League of Darts 2013 pakketten blijven behouden en ook de darters actief in de Superleague Nederland kunnen hun seizoen 2012-2013 afmaken.

De darters staan voor de NDB altijd centraal, dit besluit is dan ook genomen zodat de darters op dit moment kunnen blijven darten. Let wel, dit besluit is enkel en eenmalig van toepassing op bovenstaande lopende wedstrijden en competities en wordt ook slechts eenmalig voor de KDO gehanteerd. Het royement blijft bij onveranderde omstandigheden van kracht, om in de toekomst deel te nemen aan de door de NDB georganiseerde competities, wedstrijden en toernooien, waaronder bovenstaande, dient men lid te zijn van de NDB.

Redactionele noot: Dit is een ingestuurd nieuwsbericht.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws