NDB ranking seizoen 2018-2019 is bekend met ruim €4000 per ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB ranking seizoen 2018-2019 is bekend met ruim €4000 per ranking

NDB ranking seizoen 2018-2019 is bekend met ruim €4000 per ranking

De Nederlandse Darts Bond heeft de nieuwe agenda bekend gemaakt van het ranking seizoen 2018-2019. Dartsbond Midden Nederland heeft de aftrap dit seizoen op 16 september. Verder zien we in de agenda Het Open Rotterdam, Open Fries, VDO Open, Open Stedendriehoek en het Open Peelland terug. Deze zes rankings worden aangevuld met twee NDB toernooien, het NK darts en de afsluitende ranking.

Het seizoen 2017 - 2018 is gewonnen door Martijn Kleermaker, Sharon Prins, Kevin Harms, Ricardo Hermans, Jurjen van der Velde, Lerena Rietbergen en Pim van Bijnen. Sta jij op 28 april 2019 als ranking winnaar op het podium? Alle spelers met de Nederlandse nationaliteit die niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard kunnen deelnemen aan de NDB Rankingtoernooien.

Agenda Ranking Circuit 2018-2019

Open Midden Nederland | 16 september 2018 | DBMN
Health Center Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg

Open Rotterdam | 14 oktober 2018 | RDO
Sportcentrum Vlaardingen, Zwanensingel 9, 3136 GZ Vlaardingen

Open Fries | 02 december 2018 | FDB
WTC Expo, Heliconweg 5, 28914 AT Leeuwarden

NK Darts | 16 december 2018 | NDB
Locatie volgt

VDO Open | 20 januari 2019 | VDO
Gemeenschapshuis ’t Haeren, Irenestraat 20, 5971 BS Grubbenvorst

Open Stedendriehoek | 3 maart 2019 | DVS
Sportcentrum de Scheg, Piet van Donkplein 1, 7422 LW Deventer

Open Peelland | 24 maart 2019 | PDB
Sporthal d’n Ekker, Muzenlaan 2a, 5741 NS Beek en Donk

Afsluitende NDB Ranking | 28 april 2019 | NDB
Locatie volgt

Meer info over de ranking:
Wanneer moet ik een NDB-nummer hebben of aanvragen?
Als je eenmalig aan een NDB rankingtoernooi wil deelnemen, hoef je geen NDB nummer aan te vragen. Echter, als je punten wil verdienen voor de ranking dien je altijd een NDB Rankingnummer te hebben of aan te vragen. Dit kan op de dag van de toernooien aan de wedstrijdtafel. Om een NDB nummer aan te vragen dien je lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie. Jouw lidnummer van de lidorganisatie heb je nodig bij het aanvragen van een NDB-nummer.
Wederom is de heren B categorie de uitzondering. Als je punten wil verdienen voor de Heren B ranking dien je wel een nummer te hebben of aan te vragen, maar je hoeft daarbij geen lid te zijn van een lidorganisatie.

Senioren
Bij de senioren zijn er aparte toernooien voor de dames en de heren. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters zal er tijdens de NDB rankings onderscheid worden in niveau bij de heren. Men zal zich op rankings kunnen inschrijven voor de categorie Heren A of de categorie Heren B. Beide categoriën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten (bij 96 deelnemers of minder).
De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het o.a. vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

Paradarts & Specials
Ook in het seizoen 2018-2019 zal er op iedere NDB Ranking een paradarts toernooi zijn. Deze categorie kent haar eigen circuit en een eigen ranking. Voor meer informatie klikt u hier.
Voor alle spelers met een andersoortige beperking is er de 'specials' categorie. Voordat het nieuwe seizoen begint zal duidelijk worden op welke rankings er een toernooi voor de specials wordt georganiseerd.

Kledingvoorschrift
Het kledingvoorschrift is sinds een aantal jaar versoepeld tijdens de rankings. Naast een pantalon zal het voortaan ook toegestaan zijn om in andersoortige broeken deel te nemen, bijvoorbeeld in een spijkerbroek. Voor selectiespelers en tijdens de podiumfinales geldt het algemene kledingvoorschrift wel. Het kledingvoorschrift van de NDB ranking wijkt dus af van het algemene kledingreglement dat nog steeds van kracht is tijdens de SuperLeague, LaCo, Finaledagen, etc. Beide kledingreglementen vindt u door hier te klikken.

Prijzengeld ruim €4000 per ranking
Het prijzengeld dat te verdienen is tijdens de rankings vindt u hier.

Jeugddeelname gratis!!
De jeugd kent 3 categorieën: aspiranten (t/m 13 jaar), junioren (14 t/m 17 jaar) en meisjes (t/m 17 jaar). Jeugdspelers die tijdens een lopend seizoen 18 jaar worden mogen het hele seizoen afmaken in hun jeugdcategorie. Ook mogen zij aan het begin van het seizoen, dus ook als zij nog 17 jaar zijn, overstappen naar de senioren. Hiervoor moeten zij wel voor het begin van het seizoen leeftijdsdispensatie aanvragen bij de NDB. Stuur dan een e-mail naar .
Om onze prachtige dartssport zoveel mogelijk te promoten onder de jeugd en om de jongsten onder ons zoveel mogelijk te stimuleren voor de dartssport kan alle jeugd (dus alle aspiranten, meisjes en junioren) zich kosteloos inschrijven voor de NDB rankings!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws