Home Nederland Hoofdnieuws Gian van Veen en Aileen de Graaf pakken titels NDB ranking Zutphen

Gian van Veen en Aileen de Graaf pakken titels NDB ranking Zutphen

Kais Bodensieck (PDC Europe)

Vandaag stond alweer de derde Winmau NDB Ranking van dit seizoen op het programma: de ‘Open Stedendriehoek’ in Zutphen. We konden weer genieten van vele mooie wedstrijden. Hieronder een verslag en alle uitslagen.

Jeugdtoernooi:
Bij de meisjes heeft Chantal Tessin haar derde NDB Ranking van dit seizoen gewonnen. Net als tijdens de eerste twee Rankings was Daphne Camijn ook nu weer haar tegenstandster. Tessin was overtuigend de sterkste, eindstand: 3-0. Het aspirantentoernooi werd gewonnen door Daan Toxopeus. Hij wist te winnen van Ruben Baalmans, die in Barneveld nog de sterkste was. Toxopeus kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag Ruben Baalmans gelijk maken. De beslissende leg en daarmee de wedstrijd ging naar Daan Toxopeus (3-2). Bradley van der Velden wist het junioren toernooi van de Open Stedendriehoek te winnen. Ondanks een 2-0 voorsprong voor Pim van Bijnen, wist Bradley met 4-2 te winnen. In Barneveld stonden beide jongens ook al tegenover elkaar. Toen ging Pim van Bijnen met de winst aan de haal.

Seniorentoernooi:
Bij de heren was Gian van Veen in de finale te sterk voor Arjan Konterman met 2-1 in sets. Eerder werd in de halve finale al Youri Brouwer verslagen met 5-2 door de lateren winnaar en Dennie Olde Kalter ging met 5-3 onderuit tegen de latere runner-up.

Aileen de Graaf heeft bij de dames de derde NDB Ranking van dit seizoen op haar naam geschreven. In Zutphen was ze met 5-2 te sterk voor Roos van der Velde. Eerder dit seizoen wist De Graaf ook al de eerste NDB Ranking te winnen in Barneveld. Het was haar tegenstandster van vandaag, Roos van der Velde, die de tweede NDB Ranking winnend wist af te sluiten. In de halve eindstrijd wist De Graaf te winnen van Anca Zijlstra (4-0). Van der Velde was in de halve finale te sterk voor Adriana van Wijgerden-Vermaat (4-1).  

Paradartstoernooi:
Bij de specials is Ewald van Bussel met de titel naar huis gegaan. Hij was in de finale met 3-0 te sterk voor Fred Kupers. Bij de paradarters staand blijft Michelovic van Velzen dit NDB Rankingseizoen ongeslagen. In Zutphen wist hij Patrick Breekveldt met 3-0 te verslaan.

De stand van de NDB Ranking komt zo spoedig mogelijk online. Wij feliciteren alle winnaars met deze mooie titels en danken alle deelnemers, partners, sponsoren en natuurlijk alle vrijwilligers!

Uitslagen:
Hieronder kunt u vandaag de updates van de uitslagen van de NDB ranking vinden:

Heren A

Heren B

Dames

Junioren

Junioren verliezersronde

Meisjes

Aspiranten

Aspiranten verliezersronde

Paradarters rolstoel

Paradarters staand

Specials