Home Nederland Hoofdnieuws NDB Rankingstand “Dennis te Kloese neemt tweede plek over”

NDB Rankingstand “Dennis te Kloese neemt tweede plek over”

Dennis_te_Kloese

De zesde NDB ranking is afgelopen zondag in Leeuwarden gespeeld en inmiddels is de rankingstand weer bijgewerkt. Bij de heren won Dennis te Kloese de finale van Jonnhy Nijs. Hiermee neemt Te Kloese de tweede positie over van Wesley Harms die niet van de partij was in het noorden van het land. Benito van de Pas, eveneens afwezig, en Remon Hurrebrink volgen op een gedeelde vierde plaats met ieder 31 punten.
Bekijk volledige rankingstand heren

Bij de dames ging de winst eergisteren naar Aileen de Graaf die met 4-0 te sterk was voor Femke van Zuiden in de finale. De Graaf neemt hierdoor de koppositie over van Rilana Erades die slechts 1 punt wist te pakken in Leeuwarden. Karin Krappen en Sharon Prins staan op positie drie en vier met 23 en 20 punten. Femke van Zuiden deed voor het eerst dit seizoen mee met een NDB ranking en ondanks haar tweede plaats afgelopen zondag staat ze nog buiten de top 20.
Bekijk volledige rankingstand dames

Bij de junioren wist Jeffrey de Zwaan zijn vijfde titel van dit seizoen op zijn naam te schrijven door in de finale wederom af te rekenen met Quin Wester. De Zwaan gaat met 34 punten riant aan de leiding, gevolgd door Quin Wester met 24 punten. Mats Gies staat derde met 18 punten gevolgd door Kevin Voornhout met 17 punten.
Bekijk volledige rankingstand junioren

Joyce Schuurman schreef dit seizoen voor het eerst een ranking op haar naam door in Friesland Louise Bunk te verslaan in de finale. Ondanks het feit dat Sharon Jansen deze keer niet door de poulefase heen kwam gaat ze nog altijd aan de leiding in het klassement bij de meiden. Ze wordt gevolgd door Louise Bunk en Joyce Schuurman op de tweede en derde plaats. Een gedeelde vierde plaats is er voor Fenna Bouwman en Annet van Elten.
Bekijk volledige rankingstand meisjes

Bij de aspiranten won Colin Roelofs in Leeuwarden die daarmee de top 4 van de aspiranten is binnengedrongen. Aan de leiding gaat Maarten-Dirk Woord gevolgd door runner-up van afgelopen weekend, Kevin Doets. Op de derde plaats staat Justin van Tergouw en zoals zojuist vermeld staat Colin Roelofs inmiddels op de vierde plaats in de stand.
Bekijk volledige rankingstand aspiranten

De eerstvolgende NDB Ranking wordt op 28 oktober gespeeld in Nijmegen.
.