NDB Teamcup: Ga de strijd aan en wordt Nederlands kampioen! Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB Teamcup: Ga de strijd aan en wordt Nederlands kampioen!

NDB Teamcup: Ga de strijd aan en wordt Nederlands kampioen!

Speel jij wekelijks competitie bij één van de NDB-lidorganisaties en heb je zin om een keer iets anders te doen? Altijd al eens willen weten hoe ver jouw team het landelijk zou kunnen schoppen? Of wil je kans maken op de hoofdprijs van maar liefst € 500,- en het Nederlands kampioenschap? Ga dan de uitdaging aan en doe gratis mee aan de vierde editie van de NDB Team Cup, het enige landelijke bekertoernooi voor competitieteams uit heel Nederland!

De NDB Team Cup, wat is dat eigenlijk?
Zoals gezegd een landelijke bekercompetitie voor competitieteams die bij één van onze aangesloten lidorganisaties actief zijn. De NDB Team Cup wordt gespeeld in knock-out vorm (zonder verliezersronde) en kent drie verschillende categorieën:
- NDB Team Cup 'Gold': ere- en1ste divisieteams
- NDB Team Cup 'Silver': 2de en 3de divisieteams
- NDB Team Cup 'Bronze': 4de en 5de divisieteams

Het speltype is vergelijkbaar met die van de regionale competities. Er zullen per wedstrijd vier singlewedstrijden, vier koppelwedstrijden en een teamwedstrijd gespeeld worden.

Past dit in het speelschema van de normale competitie?
De NDB Team Cup houdt rekening met alle regionale competities. Dit doen we door de speelavonden op de vrijdagavond te plannen waarbij dit altijd gewijzigd zal worden als één van beide teams die avond competitieverplichtingen heeft. Daarnaast hebben de teams in onderling overleg altijd de mogelijkheid de wedstrijd te verplaatsen, zolang deze gespeeld wordt in de betreffende week, de week voorafgaande of de week na de oorspronkelijke speeldatum. Komen de teams hier onderling niet uit dan bepaalt de organisatie de speeldatum.

Wanneer komen we in actie?
De speelronden zijn op de volgende vrijdagavonden gepland:
Speelronde 1 laatste 128: vrijdagavond 27 januari
Speelronde 2 laatste 64: vrijdagavond 10 februari
Speelronde 3 laatste 32: vrijdagavond 3 maart
Speelronde 4 laatste 16: vrijdagavond 21 april
Speelronde 5 laatste 8: vrijdagavond 19 mei
Halve finales en finales: vrijdagavond 16 juni

Let op: de speelronde waarin je start is afhankelijk van het aantal ingeschreven teams, het is dus goed mogelijk dat je de eerste paar speelronden nog niet in actie hoeft te komen. Tot de halve finales en finales wordt gespeeld in de locaties van de teams zelf (wordt geloot), de halve finales en finales worden gezamenlijk (en voor alle categorieën) op één avond gespeeld in een centrale locatie.

Uitwedstrijd, hoever moeten we rijden?
Alle teams worden vanwege de afstanden eerst ingedeeld in regio’s waarbij teams uit dezelfde lidorganisatie elkaar in de voorrondes zoveel mogelijk vermijden. De organisatie bepaalt vervolgens met de toss welk team ‘thuis’ speelt.

Wat valt er te winnen?
De teams strijden naast de landelijke titels ook om de zeer aantrekkelijke prijzenpot:
1ste plaats € 500,-
2de plaats € 250,-
3de plaats € 125,-
4de plaats € 75,-
Gedeeld 5de plaatsen € 25,- (4x)
Oftewel, € 1.050,- totaal per categorie! Zoals gezegd is deelname volledig gratis!

Klinkt goed! Hoe schrijf ik mijn team in?
Zoals gezegd is deelnemen aan de NDB Team Cup helemaal gratis! Download hier het inschrijfformulier in Excel om deze digitaal in te vullen (niets vergeten!) en mail deze voor 1 januari 2017 naar [email protected]. Neem gerust contact met de NDB op als dit niet lukt.

Let op: alleen ingeschreven en speelgerechtigde spelers uit jouw regionale team mogen uitkomen tijdens de NDB Team Cup. Oftewel, je speelt altijd met jouw eigen team.

Toch nog twijfels of vragen? Contact de NDB via telefoonnummer 030-2081180 of [email protected]! Klik daarnaast hier voor de meest gestelde vragen en hier voor het complete reglement.

Bron: www.ndbdarts.nl.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws