Home Nederland Hoofdnieuws Nederlands Jeugdteam vol vertrouwen op weg naar EK

Nederlands Jeugdteam vol vertrouwen op weg naar EK

Nederland

Aanstaande donderdag vertrekt het Nederlands Jeugdteam richting Aberdeen waar eind deze week de Europesche Kampioenschappen voor de jeugd zullen worden gespeeld. Voor Nederland zullen Jeffrey de Zwaan, Jimmy Hendriks, Mike Zuijdwijk, Jimmie van Schie, Annet van Elten en Angelique Maarse in actie komen. Als voorbeschouwing sprak Dartfreakz.nl met de zes geselecteerde jeugdleden over hun verwachtingen van het EK Jeugd 2011. In dit artikel spreken Jimmy van Schie, Jeffrey de Zwaan en Annet van Elten over hun voorbereiding op dit toernooi. Morgen volgt deel 2 waarbij Jimmy Hendriks, Mike Zuijdwijk en Angelique Maarse aan het woord komen.

Jimmy van Schie

Hoe ziet jouw voorbereiding naar het EK Jeugd eruit?
Mijn voorbereiding is iedere dag minimaal 3 uur trainen. Ik train dan voornamelijk op mijn dubbels en verder train ik tegen een gemiddelde van 100 tegen de computer. Ik gooi ook elke dinsdag de No-Score ranking mee en elke woensdag train ik in ”De Ganzerik”, een café bij mij om de hoek. En ik probeer zoveel mogelijk toernooien te gooien in het weekend.

Welke toernooien, rankings of trainingen heb je de afgelopen tijd gegooid?
Ik heb de No-Score ranking gegooid en ik train elke woensdag in de Ganzerik. Ik heb het Open Parkstad singels & koppels gegooid, Open Parel van het zuiden singels & koppels, Open Cromstrijen singels, Open Oud-Beijerland Singels & koppels, Open Wouw Koppels, Open Antwerpen singels jeugd en koppels, Open Ammerzoden singels, Open Dortmund singels & koppels, NDB Leek en PDC Nuland jeugd.

Wat verwacht je van het EK Jeugd toernooi?
Ik verwacht dat het 4 leuke en gezellige dagen worden. En dat het een mooie ervaring wordt.

Waar kijk je het meeste naar uit van de dagen dat je in Schotland zal verblijven? 
Ik kijk naar alles uit als ik eerlijk ben. Maar waar ik het meeste naar uitkijk is denk ik toch wel het teamtoernooi want we gaan als een team en er is niets mooier dan als team te winnen.

Jeffrey de Zwaan
Hoe ziet jouw voorbereiding naar het EK Jeugd eruit?
Nou, eigenlijk niet anders dan normaal. Gewoon elke dag lekker een uurtje gooien.

Welke toernooien, rankings of trainingen heb je de afgelopen tijd gegooid?
Ik heb eigenlijk best wel een aantal toernooi gegooid en qua training gooi ik maar één uurtje per dag.

Wat verwacht je van het EK Jeugd toernooi?
Ik verwacht dat het een gezellig en leuk toernooi word. Net zo als vorig jaar, haha.

Waar kijk je het meeste naar uit van de dagen dat je in Schotland zal verblijven?
Ik kijk er het meest naar uit dat het gezellig wordt en dat ik en Mike gaan feesten op zijn haags, haha.

Annet van Elten
Hoe ziet jouw voorbereiding naar het EK Jeugd eruit?
Bijna elke avond even trainen, thuis of op de club.

Welke toernooien, rankings of trainingen heb je de afgelopen tijd gegooid?
Ik heb afgelopen weekend het Co Stompe Jeugdtoernooi gegooid. Verder train ik vaak thuis en op de dinsdagavond en op de vrijdagavond gooi ik op de club.

Wat verwacht je van het EK Jeugd toernooi?
Dat het weer een mooie tijd wordt om mee te maken met het team, net zoals vorig jaar in Duitsland.

Waar kijk je het meeste naar uit van de dagen dat je in Schotland zal verblijven?
Dat het een leuke tijd wordt met het team en natuurlijk dat we een paar mooie resultaten neerzetten.

Dartfreakz.nl zal met het Nederlands Jeugdteam meereizen naar Schotland om live verslag te brengen. Morgen volgt deel 2 van de voorbeschouwing met Jimmy Hendriks, Mike Zuijdwijk en Angelique Maarse.
.