Home Nederland Hoofdnieuws Nederlandse Darts Bond gaat weer beginnen met LaCo en SL

Nederlandse Darts Bond gaat weer beginnen met LaCo en SL

De LaCo en SuperLeague gaan vanaf 25 september van start. Ook is het advies van de NDB aan haar lidorganisaties om de competities weer op te starten.

Tijdens de persconferentie van 14 september kondigde het kabinet aan dat de 1,5 meter losgelaten gaat worden maar dat er met ingang van 25 september voor sommige branches, waaronder de horeca, een coronatoegangsbewijs gaat gelden.

Competitiewedstrijden kunnen binnen iedere locatie dus op een normale manier gespeeld worden, maar aan de andere kant levert het coronatoegangsbewijs wel de nodige uitdagingen op.

Op dit moment worden de maatregelen door de overheid uitgewerkt in regels en richtlijnen. Hierdoor is op dit moment het landelijk sportprotocol van NOC*NSF nog niet geüpdatet. Zodra wij alle informatie hebben zullen we dit uiteraard delen.

Zoals we gisteren in de bespreking met de lidorganisaties ook al aangaven hadden we graag meer concrete informatie willen hebben om met jullie te kunnen delen. Maar de verschillende instanties die ons van input moeten voorzien zijn helaas nog niet zo ver.

Gisterenavond heeft er een online meeting plaatsgevonden waar alle lidorganisaties voor uitgenodigd waren. Gezamenlijk hebben wij in consensus geconcludeerd dat het belangrijk is dat we met z’n allen weer gaan beginnen met darten.

Het standpunt van de NDB is gelijk aan het standpunt van NOC*NSF: Sport is voor iedereen en moet altijd voor iedereen toegankelijk zijn. Wij zijn dus zeker niet blij met het coronatoegangsbewijs en dit hebben we, onderbouwd in een brief, ook laten weten bij verschillende instanties en Kamerleden.

Gedurende de hele coronacrisis hebben de we voor de belangen van de dartsport en dartlocaties gelobbyd bij allerlei instanties zoals bij NOC*NSF, VSG, VWS en de overheid. Hiermee zullen wij doorgaan totdat de sport echt weer op een normale manier toegankelijk is voor iedereen. We hebben op dit moment wel te maken met de wetten en regels zoals ze nu zijn.

Veel darters staan te poppelen om weer te beginnen. Ook veel locatiehouders zijn natuurlijk hard getroffen door de coronacrisis en willen graag de competitiedarters weer verwelkomen. Het is dus fantastisch dat we weer gaan beginnen! Wel willen wij benadrukken dat er op dit moment wel van iedereen begrip, respect en medewerking wordt gevraagd. Het coronatoegangsbewijs zal zorgen voor uitdagingen voor zowel locatiehouders, competitieleiders, voor de vrijwillige bestuursleden van de lidorganisaties en voor alle dartteams. Ga dus respectvol en begripvol met elkaar om, dan kunnen we samen weer van het darten genieten!