Home Nederland Hoofdnieuws Noppert, De Jong en Boonstra/De Jong winnen 5e FDB 2012/2013

Noppert, De Jong en Boonstra/De Jong winnen 5e FDB 2012/2013

Friesland

Gistermiddag werd in zalencentrum Old Dutch te Zwaagwesteinde alweer de vijfde FDB ranking van het seizoen 2012/2013 gehouden. Bij de heren mag de opkomst van 68 heren toch wel super worden genoemd als we kijken naar de andere rankings dit jaar, bij de dames viel de opkomst van 12 dames iets wat tegen.

Bij de heren waren sommige hooggeplaatste darters al vrij vroeg uitgeschakeld. Rick Schaafsma verloor in de eerste ronde met 3-2 en ook Theo de Jong verloor in de eerste ronde met dezelfde cijfers. Uiteindelijk was het Danny Noppert die alweer zijn vijfde rankingtoernooi van het jaar wist te winnen. Hij won in de finale van Geert-Jan Zijlstra met 5-0 in legs. Voor Zijlstra zijn eerste finale op een FDB ranking en een mooie prestatie voor de LaCo-speler. De verliezend halvefinalisten waren Sjoerd Seldenrust (1-4) en Mats Gies (2-4). Bij de heren ging de hoogste finish naar Rob Lourens, die 156 wist uit te gooien.

Bij de dames waren de twee ranking aanvoersters afwezig, Jacqueline Draaisma en Elbrich Halbersma waren naar Lochum afgereisd en waren zodoende niet in staat deel te nemen vandaag. Mieke de Jong wist in de finale met 4-1 te winnen van Melanie Boersma, een succesvolle dag voor Mieke die zowel de singles als de koppels wist te winnen. De verliezend halvefinalisten waren Berta Stobbe (0-3) en Amber Seldenrust (1-3). De hoogste finish bij de dames kwam op naam van Amber Seldenrust, zij wist 126 uit te gooien.

Met het grote aantal van veertig koppels werd gespeeld tot er uiteindelijk één koppel overbleef. Mieke de Jong en Wieger Boonstra wisten met maarliefst 4-0 te winnen van Erwin Noppert en Stijn Knol. De verliezend halve finalisten waren Henk van Dekken / Rick Schaafsma (1-3) en Dennie Bos / Erik de Vos (2-3).

Op 10 februari 2013 wordt de zesde FDB ranking gehouden in Café de Lichtboei te Harlingen. Voor meer informatie en de actuele rankingstanden: www.fdbdarts.nl .