Home Nederland Hoofdnieuws Ontketende Ferry Beijleveld wint 4e Open Mosterdpot

Ontketende Ferry Beijleveld wint 4e Open Mosterdpot

Ferry Beijleveld is winnaar geworden van de 4e editie van het Open Mosterdpot (met 52 deelnemers weer geslaagd), nadat hij in de finale op overtuigende wijze won van Toon Greebe ( 6 – 2 ). Beide darters maakte er een hoogstaande finale van maar het was echter Ferry die op de beslissende dubbels de zenuwen het beste in bedwang kon houden.

Beide finalisten misten een 170 – finish door hun 3e dart in de enkele bull te gooien. Beijleveld kreeg zijn finaleplaats niet kado door een relatief “eenvoudige loting “, onderweg naar de finale rekende hij onder andere af met Gilbert van der Meijden, Antoine kanters en Engelsman Micky Brown, wat hij dan ook op sublieme wijze deed.

In de finale van de verliezersronde was het Hermie van Orsouw die Roy Peters duidelijk de baas was ( 5 – 0 ) en de hoogste finish ( 146 ) en de meeste 180-scores waren uiteindelijk ook voor winnaar van Beijleveld. Een opmerkelijk optreden, in het overwegend mannelijk deelnemersveld, was er voor Anneke Kuyten uit Gerwen ( vlakbij eindhoven ). Deze dame dart niet alleen pas 4 maanden !!! , zij wist in dit toernooi de halve finale bij de verliezersronde te halen middels goed spel , o.a. 3x een 180 – score en een 115 finish in de kwartfinale. Dat beloofd wat voor de toekomst bij de dames.

Kwartfinales:
Micky Brown – Cor de Goey 4-1
Ferry Beijleveld – Antoine Kanters 4-2
Toon Greebe – Mathijs v/d Steenhoven 4-1
John de Kruif – Daniel Geyendorpher 0-4

Halve finales:
Micky Brown – Ferry Beijleveld 3-5
Toon greebe – daniel geysendorpher 5-1

Finale:
Ferry Beijleveld – Toon Greebe 6-2

Verliezersronde:
Halve finale:
Marco van Beek – Roy Peters 0-4
Anneke kuyten – Hermie van Orsouw 0-4

Finale
Roy Peters – Hermie van Orsouw 0-5